NordicTrack x7i futógép – a hegy megy Mohamedhez

By  | 

Laza kocogás a Central Parkban? Kilimanjaro mászás? Egy New York Maraton? Vagy látványfutás a Grand Canyon peremén? Egyikhez sem kell feltétlenül elhagynunk a szobát. Az életünket körülvevő kütyükben, legyen az egy mobil, egy netbook, egy hűtőszekrény, egy mérleg, rádió vagy TV a Wi-Fi már épp olyan szériatartozék, mint a bekapcsoló gomb, miért pont egy fitnesz gépből hiányozna?

A NordicTrack bejelentette az első Wi-Fi képes interaktív futópadot a NordicTrack x7i modell képében. A 7 collos érintőképernyővel érkező mókuskerék a az iFit.com-ról wifi-n keresztül töltögeti le a legegzotikusabb futóútvonalakat, melyeket aztán Google Maps-en meg is jelenít. Ha pedig StreetView-ba váltunk, mint egy szimulátorral végig is futhatjuk, illetve fotókat is nézegethetünk az útba eső nevezetességekről. A lényeg persze, hogy a futópad dőlési szöge útközben folyamatosan és pontosan leköveti a domborzati változásokat. Ha akarunk nekivághatunk valamelyik ismert csúcs meghódításának, hegymenetbe kapcsolva akár 40%-os lejtőnek is nekimehetünk, ha bírja a szívünk. Ami a lejtőket illeti 6%-os domboldalakon gurulhatunk lefelé. Természetesen saját útvonalat is összerakhatunk, kijelölhetünk a térképen.

Teljesítményükkel persze ugyanúgy elbüszkélkedhetünk Facebookon, mint a Nike Plus-szal lerótt kilométerekkel, vagy összemérhetjük erőnlétünket ismerőseinkkel.

Az iFit.com online felületén ezen kívül számon tarthatunk a futáson kívüli testmozgásokat és az azokkal elégetett kalóriákat, majd a mérleg másik felére felhelyezhetjük az aznapi étkezésekkel elkövetett energiabevitelt. Mindezt napközben bármikor, hiszen az iPhone alkalmazás is alap. Az iFit előfizetéssel még testreszabott szöveges és videós edzéstervekhez is hozzájuthatunk, csakúgy mint táplálkozási tanácsokhoz, sőt motiváló SMS-eket és emaileket is kérhetünk magunknak. A körítés adott, már csak rajtunk múlik.

Ami a hardvert illeti a NordicTrack x7i belsejében egy 3.0 CHP DurX motor dolgozik, egy 8 collos ventilátor hűsít és csapja a menetszelet, a Reflex ütközéstompító réteg pedig védelmezi az ízületeinket. 160 kg-ig hitelesített. Árcetli: $3000 helyett akcióban $1799 (339 000,- Ft)

5 hozzászólás

  1. Gex

    2010. március 22. hétfő at 15:13

    1.

  2. Gex

    2010. március 22. hétfő at 15:13

    1.