Anti-medve hátizsák

By  | 

camping

Ami nem öl meg az megerősít, kivéve a medve, mert az megöl – tartja a dakota közmondás. Szintén tudjuk, hogy elfutni vagy fára mászva menekülni sincs esélyünk, még az is jobban működik, ha van nálunk egy csupor méz vagy ha halottnak tetetjük magunkat.

medve-tamadas

Legjobb persze a megelőzés, ne kiránduljunk medvék között. Ha mégis grizzly területre tévednénk és összefutnánk egy tisztáson, akkor nem árt ha van nálunk egy UDAP medvespray. Nem szúnyogriasztót, inkább egy magasabb koncentrációjú, családi kiszerelésű, hátizsák méretű paprika spray-t kell elképzelni, amit a hátunkon cipelünk, így menekülés közben, hátbatámadás esetén vagy földrekerülve is bevethetjük a mackó ellen. Tüntetések, utcai összecsapások esetén is nyugodt önbizalmat ad.

paprika-spray

Magasabb koncentráció, nagyobb adag és akár 10-12 méteres hatótávolság, fújhatunk, mint a büdös-borz, csak nehogy irányt változtasson a szél. A pakkot Mark Matheny grizzlytámadás túlélő fejlesztette és véres fejjel reklámozza weboldalán. Narancssárga, terepszínű és női pink modell is elérhető.

UDAP-back-attack-pack-1