Amikor még Lady Gaga is elszáll

By  | 

volantis09

Lady Gaga legújabb albumának promotálása kapcsán egy futurisztikus szerkóval is előrukkolt, a Volantis névre keresztelt repülő dressz bemutatóján személyesen ő tesztelte a prototípust egy brooklyn-i bemutatóteremben, ahol is több métert megtett a talajtól felemelkedve, pár másodperc erejéig.

volantis07

volantis08

A világ első repülő ruhakölteményét és vele együtt az énekesnőt hat darab szénszálas szerkezetű propeller emeli a magasba, a hexagonális alakban elhelyezett felhajtóknak pedig két elektromos motor adja a löketet, a végeredmény mindenesetre egy távolról irányítható, roborhelikopter helyett embert szállító AR Drone-ra emlékeztet.

USA LADY GAGA

Lady Gaga Presents 'artRave' Press Conference

Az extravagáns énekesnő Haus of Gaga kreatív csapatának TechHaus részlege és a londoni Studio XO divattechnológiákkal foglalkozó cég koprodukciójában készült el a Volantis, amit Gaga a francia ’voler’ repülni igéből és az Atlantis szóból rakott össze. Gyakorlati haszna erősen megkérdőjelezhető, a művésznő inkább járműként definiálja és legalábbis számára a fiatalságot szimbolizálja, de több mint valószínű, hogy a következő koncertturnéján fog leginkább menőzni vele, csakúgy, mint ahogy Michael Jackson emelkedett a magasba annak idején a híres jetpack-el, szóval nem kell aggódni amiatt, hogy pár éven belül tömegesen közlekedjenek ilyesmikkel az egyszerű földi halandók.

volantis04

Egy másik ambíciózus űrprojektbe is beszállt Gaga, ugyanis bérelt helye lesz a 2015-ben induló SpaceShipTwo járatra a Virgin Galactic szervezésében, sőt még koncertet is ad a fedélzetén, amihez több hónapos speciális tréning is szükségeltetik majd. Valószínűleg ezek után már nem marad sok más rekord, amit még megdönthetne.

1 hozzászólás