Zeal iON HD kameraszemüveg

By  | 

A fejkamera bizniszben a Go Pro lett az etalon, a fejkamerák iPhone-ja, de aki nem akar extra kütyüket rögízteni a bukóra, azoknak érdemes körülnézni, van azért itt még választási lehetőség, nem is rossz. A Zeal Optics eddig is elég cool síszemüvegeket gyártott, egy korábbi modelljük már GPS-adatokat, valamint kép-és videóanyagot is tudott rögzíteni, ezúttal pedig még magasabbra tették a lécet az új iON HD Video Camera szemüveggel, ugyanis az új modellt viselve már HD-minőségű 1080p videót tudunk vele lőni, de igény szerint 720p-s t is. Persze a fotózás funkciója megmaradt, 8 megapixeles felbontására nem is lehet sok panasz, és a kamera látószöge az impozáns 170 fokot is eléri (mint a Go Pro wide állásban).

A fényviszonyokhoz automatikusan alkalmazkodik a kamera, sőt a fókusszal sem kell különösebben törődni, mint ahogy a felvevőfunkciók bekapcsolása is könnyű az oldalt elhelyezett nagyméretű nyomógombokkal, ami amúgy jelentős könnyedséget jelent például autó-vagy motorverseny közben, ahol nemigen van idő a kesztyűs kézzel sokáig matatni.

Az Optimum márkás lencsék is minőségiek, természetesen 100%-osan kiszűrik az UV-sugarakat, a kerettel együtt ütésállóak. A Zeal iON HD Camera tulajdonképpen bármelyik sisakkal kompatibilis, és maximálisan 3 órán keresztül üzemel a lítium-ionos aksi egyszeri feltöltése után, az ára pedig 399 dollár (~88.000 Ft), amivel egyes profi versenyzőknek még olcsó kiegészítőnek is tűnhet. Videó:

Kapcsolódó cuccok: