Trükkös, tükrös – Rubik mirror blocks

By  | 

Bevallom még sohasem sikerült kiraknom, egy igazán összekevert klasszikus 3x3x3-as Rubik kockát sem, (az 5x5x5-ösről nem is beszélve) pedig a világrekord valahol 10 mp alatt van és pár hét gyakorlás után bárki elsajátíthatja a módszert és könnyen kirakhatja mondjuk 3 perces szintidő alatt. Mivel vannak akinek a kalsszikus kocka már egyáltalán nem jelent kihívást, így a tervezők, fejlesztők mindig trükkösebb és komplexebb kirakókon agyalnak.

A legújabb agymenés a teljes felületén tükör borította kocka, ahol nem segítenek a színek, csak az eltérő formák (a kockát nem azonos méretű kiskockák, hanem különböző méretű téglatestek alkotják). A tükrös felületnek hála pedig tökéletes az érzékszervi csalódás és a frusztráció, megfejtése közben félig az elvarázsolt kastélyban érezhetjük magunkat. Japánban már kapható 3000,- Ft körüli áron. Videó a tovább után!

Ja és ha már rubik-kocka, akkor ne feledjük, hogy Rubik’s Hungarian Open rubik kocka és logikai puzzle kirakó bajnokság október 25-26-án kerül megrendezésre, a versenyre pedig október 15. szerda éjfélig lehet regisztrálni.