Félgömb projektor, avagy a házi IMAX

By  | 

Na jó csak negyedgömb – mielőtt meggyomroznak a kommentekben – de az milyen olcsón hangzik már. Maradjunk félgömbnél vagy talán méginkább félkupolánál. Igen, ezaz: félkupola projektor.

Alexander McDonnell a TOOB alapítója megunta, hogy a nappaliba akasztott 107 centis full HD plazmán tolta eddig kedvenc PS3-as játékait, de többre vágyott. Sokkal valósághúbb játékélményre. Része akart lenni az FPS-ses öldöklésnek és azt akarta, hogyha NFS-ben balra néz, akkor ne a könyvespolcot lássa. A legegyszerűbb és talán legolcsóbb megoldás még két monitor beszerzése lett volna, de az messze lett volna a tökéletestől.

Az ötlet pár évvel ezelőtt született és az IMAX mozik inspirálták. A végeredmény egy 180*90 centis félkupola alakú homorú vetítőfelület, mozivászon, illetve egy kb. 45 cm méretű speciális tükörrel szerelt projektor lett, mely bármilyen konzol, PC, videó, DVD jelet képes fogadni és a kupola belsejére vetíteni. A végeredmény egész jól sikerült és az ára sem sokkal több, mint egy normál projektoré, sőt: $1440 (269 000,- Ft). A "vászonnak" egyébként létezik egy nagyobb, kültéri, gumivárszerűen felfújható 480*240 cm-es verziója is.

A felfújható verzió + videók a tovább után!


A felfújható kültéri: