Tesla Tequila – az elektromos autó pápa nem viccel

By  | 

Két évvel ezelőtt Elon Musk éppen sodort egy rakétát, majd miután elszippantotta, jól ki-Tweetelte, hogy érkezik a Teslaquilla, azaz a Tesla brandelt Tequila. A bejelentés véletlenül pont április 1-én történt, így a közönség nyomott egy lájkot, aztán továbblendült a dolgon. Nem úgy Pézsma úr, aki odacsörgött Mexikóba és leadta az agave rendelést.

Tesla Tequila Elon Musk

Na jó nem pontosan így történt, de tény, hogy tegnapelőtt, a kulcstartók, gumiszőnyegek és elakadásjelző háromszögek között, feltűnt egy üveg Tequila is az online Tesla shopban.

Míg más autógyártók autóponyvát, légfrissítőt, hűtőtáskát vagy éppen logózott jégkaparót árulnak, addig elektromos autó pápa a korábbi áprilisi tréfának szánt poénjét valóra váltva, a vezetéssel kicsit nehezebben összeegyeztethető (önvezetés hajrá!) 40%-os alkoholt, Tequilát pakolt ki a kirakatba. Persze a nép imádta. Tesla logóval bármi eladható. Ez alól a 250 dolláros (75-80e Ft/üveg) tequila sem kivétel. A villám alakú üveg persze legalább annyira vonzó, mint a benne lévő nedű. A limitált kiadású portékát pár óra alatt elkapkodták. Nem meglepő. Azóta az villám alakú üres Tesla tequilás üvegeket már 200 ezer és 2 millió Ft közötti áron kínálják eBay-en.

Tesla Tequila

A limitált kiadású prémium agave párlatot egyébként a kaliforniai Nosotros Tequila gyártja 100% agaveből. 15 hónapig francia tölgyfa hordókban érlelik. Kóstoláskor gyümölcsös, vanília, fahéj és bors ízjegyeket tapasztalhatnak, azok, akiknek jutott.