Sony NEX-C3 – a legkisebb cserélhető objektíves digicam

By  | 

A Sony bemutatta NEX-C3-at a világ legkisebb, cserélhető objektíves fényképezőgépét. A digicam 16,2 megapixeles érzékelővel, HD videofelvételi lehetőséggel, új kezelőfelülettel és rendkívül kompakt méretben jelentkezik. A NEX-C3 apró mérete ellenére figyelemreméltó technikai paraméterekkel rendelkezik. A Sony sikeres NEX sorozatának új tagja, nemcsak rendkívül gyors, de a képminőség, funkciók, használhatóság területén felül is múlja a nagyobb testvér, a NEX 3 tulajdonságait.

A nagyméretű ExmorAPS HD CMOS szenzornak köszönhetően 16,2MP képek készítésénél, gyenge fényviszonyok mellett is minimális a képzaj. A gép méretéhez képest tekintélyes felületű szenzor ugyancsak alkalmas a professzionális megjelenésű, kis mélységélességű felvételek és 720p HD videók készítésére.

Bátrak 200mm-es objektívet is rákattinthatnak a kompaktra

A fő áramkörök méretét lecsökkentve a C3 váza pusztán 225g. A NEX-C3 hatékonyan bánik az energiával is, így egyetlen töltéssel akár 400 kép is készíthető – ez 20%-al több a NEX-5/NEX-3 lehetőségeinél.

A NEX-C3 további funkciók közül kiemelkedik a fejlett, sorozatfelvételen alapuló 3D Sweep Panorama készítés, a kedvencünk az Auto HDR 3 funckió, amely különböző expozíciós beállításokkal készít egyetlen nagy árnyalatterjedelmű képet. Az új NEX-C3 ultra-kompakt, cserélhető objektíves digitális fényképezőgép 2011. augusztusától kapható. Árcetli egyelőre nem ismert.


Kiegészítő infók, sajtóközlemény alapján:

Új, E-bajonettes 30mm makró objektív és kiegészítők
Az E-bajonettes kompakt fényképezőgépek használhatósága tovább növelhető a kiegészítők alkalmazásával. Az E-bajonettes objektívek közül jelenleg a SEL30M35 a világ legkisebb1 objektívje (138g). Ez a 30mm F3.5 makró objektív 1:1 nagyítási, 2,4 cm-es minimális tárgytávolsági értékkel rendelkezik, így ideális segítőtárs, ha olyan apró tárgyak részlet gazdag megörökítése a cél, mint egy virág vagy rovar. Hihetetlen kis mérete ellenére a SEL30M35 egy ED üveget és 3 aszférikus lencsetagot tartalmaz a csúcskategóriás optikai teljesítmény elérésére, így minimális színelhajlás mellett tűéles kép készítését teszi lehetővé, precíz és halk autofókusz működése mellett.

HVL-F20S vaku
Sokan vártak már egy nagyobb teljesítményű vakut a NEX-ekhez. A HVL-F20S, a „Smart Accessory Terminal” segítségével csatlakozik a fényképezőgéphez. Mivel az energiát közvetlenül a fényképezőgéptől kapja, a vaku használata nem igényel akkut, s ultra-kompakt mérete, kis tömege kifejezetten előnyös az utazás során. A vaku kulcsszáma GN20-as (50mm / ISO 100 mellett) ami már lehetővé teszi a vaku kültéri derítő vakuként történő használatát és a dönthető fej segítségével a visszavert fényű(indirekt) vakuzást.

Negyedik generációs firmware frissítés a NEX-5, NEX-3 fényképezőgépekhez
Június 9.-től letölthető a NEX-5 és NEX-3 fényképezőgépekhez a NEX-C3-ra kifejlesztett új „Picture Effect” funkció. Továbbá a „Peaking” funkicó is, amellyel még precízebb, manuális fókuszbeállításra is lehetőség nyílik. A regisztrált felhasználó számára ingyenesen letölthető alkalmazás (Firmware Version 04) a NEX-5/NEX-3 készülékekhez a http://www.sony.hu/hub/dslr/tartozekok címen érhető el.

Memory Stick PRO-HG Duo HX
A májustól kaphatóak az új a Memory Stick PRO-HG Duo HX memóriakártyák akár 32GB-os tárhellyel, amelyek 50MB/mp adatátviteli sebességre is képesek. A valaha gyártott leggyorsabb Memory Stick napjaink a DSLR és SLT Sony fényképezőgépek sorozatfelvételi funkcióit szolgálják ki.