Olympus SP-800 UZ – 30x ultrazoom

By  | 

Két hét múlva kezdődik a PMA 2010, a legnevesebb fotótechnikai kiállítás. A gyártók pár napja elkezdték kiszivárogtatni soron következő bejelentéseiket. Az egyik legizgalmasabb cucc az Olympus ultrazoom sorozatának legújabb modellje, mely az elvárásoknak megfelelően ismét rekordot állít be, már ami a zoomátfogást illeti.
Az Olympus SP-800 UZ , nagylátószögű, 28-840mm gyújtótávolságú 30x ultrazoom optikával felvértezett, 14 megapixeles gépének másik érdekessége, hogy nem feltétlenül kell hozzá SD kártyát vennünk, hiszen egész tisztes 2GB-os belső memóriával rendelkezik. Ekkora zoomátfogásnál főleg kompakt kategóriában a képminőség/torzítás mindig kérdéses. Tesztképeket nem láttunk így bizakodunk. Ilyen zoommal kitartani sem egyszerű, így ugyancsak jól jön a mechanikus és digitális technológiát ötvöző kettős képstabilizátor vagy a 10fps sebességű sorozatfelvétel az akciókhoz.

A fotók megosztása egyszerű: az [ib] szoftver alkalmazásával kiválogathatjuk képeinket a rajtuk szereplő személyek szerint (melyben az arcfelismerő funkció segít), helyszín szerint (GPS technológiára alapozva), valamint események szerint. A képeket, videókat HD minőségben is visszanézhetjük a HDMI kimenetnek köszönhetően.


További paraméterek, funkciók:
3” LCD kijelző 16:9 formátumban, 230,000 képponttal, HD videó, arcfelismerő és árnyékkompenzáló technológia, Intelligens-automatikus (i-Auto) üzemmód és követő AF, mágikus szűrők :), retus üzemmód, beépített panorámakép funkció, vaku, beépített help,
Az Olympus SP-800 UZ és a 15x zoomos kistesó SP-600 UZ 2010 márciusától kapható titánszürke színben, €350 (94 900,- Ft) és €250 (67 900,- Ft) árcetlivel.