LG X140 World Cup Edition – Netbook a focivébére

By  | 

Zajlik (a vuvuzelának köszönhetően szó szerint) a foci-vb, ilyenkor elsősorban a az LCD tévék forgalma ugrik meg, valamint a focihoz köthető termékekből (focilabdák, mezek, játékprogramok, darázskürt) is dől a lé, de speciel olyat ritkán látni, hogy egy nagy elektrotechnikai cég a saját gyártású netbookra is egyből vb-s témát nyomatna. Látható már az a tendencia, hogy kezd leáldozni a netbook-oknak, hiszen sorban jönnek a multifunkciós tabletek és e-readerek, az iPad és klónjai, szóval a gyártók minden bizonnyal még utoljára megpróbálják felpörgetni a keresletet.

Így tesz az LG is, az LG X140 World Cup Edition-t egy különleges netbooknak szánják, ami rögtön 3-féle színben jelenik meg (fekete, fehér, rózsaszín). Ami rögtön szembeötlő, az az egyedi vb-s logó, amit részben dél-afrikai nemzeti színekkel és egy C. Ronaldo-t imitáló grafikával próbálnak meg feldobni.

Ennyit a külsőről, a belső már valamivel izgalmasabb: Windows 7 Starter OS fut rajta, ami nem rossz teljesítmény egy kis netbookhoz képest. Meglepően jól testreszabható modellről van szó, ugyanis a 10,1 inches képernyőből rögtön kétfélét választhatunk, a natív 1024×600-as felbontású mellett dönthetünk a 1366×768 pixeles HD LCD kijelző mellett. Processzorként Intel Atom N450 vagy N470 kérhető, az 1 Gb-os memóriáját 2-ig feltornázhatjuk, és az alap 250 Gb-os tárhely is növelhető 320 Gb-ig. 6 cellás aksi esetén 9 órán keresztül nyüstölhető mondjuk vezetéknélküli netezéssel, 9 cellás aksival már 12 óráig is bírja. Ami fix, az az 1,3 megapixeles kamerája és a beépített 3G-s chipset. Az árcetli egyelőre nem ismert, de vélhetőleg nem a vb-logó lesz a legdrágább komponense a netbooknak. Az pedig már csak hab lenne a tortán, ha nem vuvuzela-hangot adna ki bekapcsoláskor.