Időjós design mobil

By  | 

Elege van a megbízhatatlan időjárásjelentésekből? Ha esőt mond biztos hétágra süt majd a nap? Ha napsütést ígérnek zuhogni fog és tuti otthon marad az esernyő? A teljesen átlátszó, üveglapra hajazó designmobil minden eddiginél pontosabban előrevetíti milyen idő várható – fényezi saját koncepcióját a designer.

Na de hogyan? Talán levelibéka vagy Aigner Szilárd került bele? Vagy mégiscsak a meglévő technológiákra hagyatkozik és a weather.com megbízhatatlan RSS-éből táplálkozik, mint minden más?

Ha az időjós funkciót nem is vesszük be azt könnyen el tudjuk képzelni, hogy az aktuális időjárás tükröződik rajta. Azaz ha esik vizes lesz, ha a kinti hidegből bemegyünk a melegbe kicsapódik rajta a pára, de ezt a funkciót egy SZTK keretes szemüveg is tudja. Na jó a Window Phone (és véletlenül sem Windows phone!) ezeket az effekteket digitálisan produkálja a kijelzőjén.

De ne bántsuk tovább, hiszen egy rendkívül szép, letisztult koncepcióról van szó, bár a teljes átlátszóság (áramkörök, aksi stb.) megoldás még biztos várat magára néhány évtizedet. Ahogy látjuk a mobilról a gombok is hiányoznak. Az elképzelés szerint, ha a telefonra fújunk/lehelünk az virtuálisan bepárásodik és kézírás felismerő funkcióba vált, így "tárcsázáskor" bátran kanyaríthatjuk a nyolcasokat vagy MMS-ként kis kézi rajzokat is átküldhetünk.