BloomSky: közösségi időjárás előrejelzés

By  | 

Az időjárás nem csak az angoloknak fontos, és jobb híján, vakon bízunk a meteorológiai oldalak jóslataiban, amik elég gyakran megtréfálnak minket. A bizonytalan előrejelzések ideje azonban lejárt: egy sikeres Kickstarter kampánynak köszönhetően ugyanis megszületett a BloomSky Sky 2 Weather Camera, ami nem más, mint a kertbe kihelyezhető intelligens, közösségi alapon működő meteorológiai állomás, ami HD kamerával pásztázza az eget, ötpercenként képet készít róla, és valós idejű hőmérsékletet, páratartalmat és légnyomást mér.

bloomsky-sky2-idojaras-idokep-kamera

A műszer által rögzített értékeket megoszthatjuk és feltölthetjük a BloomSky applikációra, hogy a világ több millió pontján regisztrált felhasználó minél pontosabb adatokat kaphasson. A kamera egy viharmérővel is összeköthető, ami már az eső mennyiségét, a szél erősségét, irányát és az UV-sugárzást is méri.

bloomsky-genf-idojarasAzt nem tudni, hogy az Időkép rendszerével kompatibilis, de biztosan szívesen fogad(ná)nak a BloomSky rendszerrel rögzített képeket, adatokat is. Európában már több száz BloomSky üzemel és szórja az adatokat, a közösségi meteorológiai állomások előfordulása Svájcban a legmagasabb, Magyarországon viszont egyelőre egyetlen mérési pontot sem jelez a térkép.

bloomsky-europa-idojaras-terkep

lowerhaight-bloomsky

bloomsky-idojaras-kamera