Megérkezett a személyszállító drón! +videó

By  | 

Webáruházas csomag, postai küldemény vagy pizzakiszállítás drónnal? Ugyanmár! Szállítsunk embert, repüljünk mi magunk munkába a dugó felett! A Jetson család repülő autója megérkezett egy házilag barkácsolt megadrón formájában. Egyelőre elég veszélyesen néz ki!

A kereskedelmi forgalomban kapható drónok egy bő egy kilós DSLR fényképezőgép reptetésére még alkalmasak, de egy jóllakott óvodás felemeléséhez már kevesek lennének. Thorstin Crijns, így nem érte be 4 hajtóművel, hanem rögtön egy 16 rotoros szerkezetet ácsolt össze. Ehhez jön még egy MultiWii Autopilot, ami a rotorok teljesítményét automatikusan a drón vízszintben tartáshoz tudja igazítani.

A lithium-ionos aksikkal megpakolt 6050-es alumíniumból készült szerkezet kerek 50 kg-ot nyom, míg alkotója, aki a sportot csak szeletben ismeri, masszív 60 kg-mal mérlegel, így 110 kg-unk van és erre jut 128 kg levegőbe emelésére elegendő felhajtóerő, így a matek szerint működnie kell és igen, valóban képes a levegőbe emelkedni utassal a fedélzetén! Elég para, de várjuk a folytatás!