Samsung NX Mini: selfie tükör nélkül

By  | 

Samsung_NX_mini_SMART_Camera

A selfie (vagy magyarosan: szelfi) tetszik, nem tetszik, egy jelenséggé vált a hétköznapokban, politikusok és hírességek posztolják Facebook-ra és Instagram-ra a töménytelen mennyiségű fotókat saját magukról, a március eleji Oscar-gálán Samsung Galaxy Note 3-al lőtt tömeges selfie meg is döntötte a rekordot a Twitteres megosztásban, de úgy tűnik, a dél-koreai gyártó még inkább ráerősít erre a vonalra.

samsung-nx-mini-selfie

A Samsung NX Mini digitális fényképező inkább a hölgyeket célozza meg, a kisméretű, 158 grammos és mindössze 22,5 mm vastag tükör nélküli fényképező könnyen elfér minden női táskában. Ezekkel a paraméterekkel a világ legkisebb cserélhető objektíves tükör nélküli fényképezőgépe. Legfontosabb funkciója, hogy a 3 colos képátlójú, 320×480 pixeles érintőképernyős LCD-kijelzője elfordítható 180 fokban az előlap felé, így tulajdonképpen rögtön látunk egy előnézetet az önfotózás előtt, vagyis van lehetőség a korrigálásra, mielőtt még egy előnytelen képet készítenénk.

nx-mini-13

CMOS BSI szenzorja 20,5 megapixeles fotókat tud lőni, van benne optikai képstabilizátor és beépített vaku is, a képkészítés a normál kattintás mellett pedig egy szenzor előtti intéssel is megoldható. Természetesen tud videót is rögzíteni, méghozzá 30fps-en és 1080p minőségben, sorozatfelvételeket Continuous Shot módban 6 fps-el tud lőni, a 2330 mAh-s aksijával pedig akár 600 fénykép is készíthető egyhuzamban.

Main-2-NX-mini2

Ami a csatlakozási lehetőségeket illeti, az NX Mini rendesen el van eresztve: a 802.11b/g/n típusú wifin kívül NFC-képességgel is felruházták, USB 2.0-n keresztül csatlakoztatható más gépekhez, valamint kapott egy HDMI-portot is a nagyfelbontású felvételek kivetítéséhez.

nx-mini._02jpg

A Samsung ötfajta borításban (kék, fekete, fehér, barna, rózsaszín) és kétféle csomagban is kínálja a szelfis fényképezőt: az olcsóbb 449 dolláros (~101.000 Ft) változatban 9mm-es f/3.5 lencsék járnak a géphez, míg a drágább 549 dolláros (~124.000 Ft) csomagban már 9-27 mm-es zoom-lencséket kaphatunk hozzá, továbbá extraként egy külső vakut is. Pár hónapon belül érkezik hozzá erősítésként egy 17 mm-es f/1.8-es lencse is, valamint egy 150$-os adapter, amivel nagyobb NX-objektívek is rárakhatók.

NX-mini-Product-Specifications

nx-mini-08

nx-mini-03

nx-mini-04