Nostromo óra – nem csak Alieneknek

By  | 

A svájci óramanufaktúra a Cabestan az idei évre is tartogat meglepetéseket. Hamarosan megjelenik legújabb modelljük a Cabestan Nostromo, amihez nevéhez hűen az Alien filmek szolgáltatták az inspirációt. Az óra teljes mértékben tükrözi a Cabestan dizájn filozófiáját, így felfedezhetőek az elődre, a Winch Tourbillon Vertical-ra utaló jegyek, legfontosabb, legszembetűnőbb mind közül a függőleges, vagyis a megszokotthoz képest merőleges tengelyű kialakítás. Illetve lényegesen olcsóbb. Bár egy több, mint 25 milliós óra esetében az olcsóság csak relatív…

Egyébként igazi, precíz megmunkálású, végletekbe menőkig finom kidolgozottságú mesterművel állunk szembe, melyet Jean-François Ruchonnet álmodott meg, a technikai kivitelezés pedig Eric Couday keze munkáját dicséri. Az óra masszív titán tokjában figyelő különleges fogaskerekes, láncos szerkezetet dupla zafírkristály védi.

A Nostromo csodálatos óraszerkezete igazi szemet gyönyörködtető látványosság. Az óra mindenképpen a lenyűgözésre, a szerkezetre koncentrál, így “számlap” csak egy kis részét teszik ki valóban a számok, melyek pici hengereken forognak. Az óra, perc, másodperc kijelzők mellett maradt még egy negyedik is, mely az automata mechanikus óra 50 órás energitartalékból visszamaradó időt jelzi ki. A kijelzőkön a számok a könnyű leolvashatóság érdekében nem lassan fordulnak, hanem mindig egy teljes számjegyet ugranak.

Az óra egyes részei, sőt belül a szerkezet is SuperLumiNova-val kezelt, így az egész óra a gagyit mellőző diszkrét sejtelmes hangulatvilágításban virít sötétedés után. Igazi retro-sci-fi, hogy egy kis képzavarral éljünk.

A más hasonló érdekes, különleges szerkezetet kínáló manufaktúrákkal ellentétben a Cabestan egy igazi óragyártóhoz híven komoly after-sales szolgáltatást is nyújt. Persze az óra árában ez is tükröződik, hiszen gyakorlatilag egy felsőkategóriás autó árát hordhatjuk a csuklónkon a maga 150 000 svájci frankos, azaz mintegy 27,3 millió forintos árcetlijével vagy ha konvertibilis Nokia dobozokban számolunk, akkor majdnem két egységről van itt szó kérem szépen.

3 hozzászólás

  1. Mmck

    2010. március 19. péntek at 08:23

    fos.

  2. Mmck

    2010. március 19. péntek at 08:23

    fos.

  3. Anti MMCK

    2011. március 29. kedd at 19:19

    TÖKATOM ! hüje aki hozzászólt