Két éve épül Titan City, a Minecraft-megapolisz

By  | 

Akármennyire is kísérteties a hasonlóság, ezek nem a SimCity 3000 várostervező szimulátorból lőtt screenshotok, hanem az egyik legmonumentálisabb virtuális építmény látható rajtuk, ami valaha is készült a Minecraft kreatív világteremtős játékában.

Minecraft_Titan_City_09

Az elképesztő részletességgel megtervezett megapoliszban eddig hozzávetőleg 4,5 millió építőkockát fektetett le Duncan Parcells képzőművészetet tanuló diák, aki egészen pontosan két éve, 2012. október 16-án kezdte el építgetni saját Minecraft-birodalmát, nem kis részben New York City városképe alapján még a WTC-támadás előtti időkből.

Minecraft_Titan_City_10

A Titan City névre keresztelt várost a megszállottnak mondható, az interaktív design témája iránt fokozottan érdeklődő diák ráadásul nem is PC-n, hanem XBox 360-on kezdte szerkesztgetni, amikor arra legelőször kijött a Creative mode, ám nem véletlenül a Microsoft-konzolt választotta, hiszen bevallása szerint PC-n nem lett volna akkora nagy kihívás, a saját Mac-jén viszont nem igazán akart rendesen működni a játék.

Minecraft_Titan_City_04

Az XBox Live-on ColonialPuppet nicknéven bejelentkező játékos virtuális terepe az egyik legismertebb világ lett a Minecraft-en belül, eddig több mint 50.000-szer töltötték már le a PC-s és konzolos verziókra, valamint 500.000-es nagyságrendben tekintették meg YouTube-on és a Reddit-en a megapolisz fejlődését.

Minecraft_Titan_City_02

Titan City-ben eddig 96 épület és felhőkarcoló készült el, amikben részletesen ki van dolgozva az emeletektől kezdve a lépcsőházakon át a homlokzatig minden, és, ha egyszer végre-valahára elkészül, nem marad meg XBox-on, Parcells ugyanis átmenti PC-re az egész kreációját, akárhány GB-os adatmennyiség is lesz a végeredmény.

Minecraft_Titan_City_03

Mindenesetre a Microsoft talán nem véletlenül vásárolta fel szeptemberben a Minecraft svéd fejlesztőcégét, a Mojang-ot 2 milliárd dolláros áron, hiszen az eddig 50 millió példányban elkelt játékszoftvernél bizonyára még sok olyan hasonlóan megszállott játékostól remélhetnek profitot, mint amilyen Duncan Parcells.

Minecraft_Titan_City_08