Harion hangszórók – Törhetetlen üveg 33 millióért

By  | 

A hőálló, edzett üvegből kávéfőzőket, termoszokat, poharakat és más konyhai kiegészítők gyártó Hario egészen vad vizekre evezett át úgy gondolva, hogy egy high-end hangfalszett kifejlesztése sem lehet sokkal bonyolultabb feladat, mint egy teáskancsó legyártása.

A cégről elnevezett hangrendszer több szempontból is kuriózumnak számít, ugyanis szintén hőálló és szinte törhetetlen üvegből készült, ráadásul a legtöbb munkafázis manuálisan, kézi erővel. A rendszer magában foglal egy mélynyomót, egy center, két oldalsugárzót, valamint két magassugárzót, ahogy azt egy 5.1-es rendszernek illik.

Nem csoda, hogy a nehéz szülés közel 4 évig tartott, mint ahogy az sem mellékes, hogy 23 alvállalkozót kellett bevonni a megvalósításához és a legyártásához. A minőségnek azonban megvan az ára, a Hariont ugyanis 33 millió forintnyi japán yenért lehet hazavinni karácsonyra. Ha esetleg mégsem felelne meg ízlésünknek a hangfalszett, még vigasztalódhatunk egy üvegből készült eredeti Hario hegedűvel, $3.500-ért (695 000,- Ft). A különleges hangzást meg kell fizetni!