Csillagromboló projektor fényágyúval – SONY SRX-R220

By  | 

 

Sajnos szembesülnünk kell a kegyetlen a ténnyel, hogy a tavaly beszerzett Sony SRX-110-es projektorunk kezd a ciki kategóriába tartozni, ideje leselejtezni, a rokonoknak továbbpasszolni és az új SRX-220-as modelre gyűjteni, de keményen.

 
Nem a japó csóka a kicsi, a doboz a nagy

A Sony CineAlta 4K SRX-R220-as kikapcsolt állapotban is elhiteti magáról, hogy ő a házi(??)mozi projektorok istene. Puszta megjelenése, méretei is tekintélyt parancsolnak. Mindenféle HD, meg magasfelbontás ide vagy oda az SRX-110-es hasonlóan a 220-as utód a beelágyazott technológiai terrorral sem lépi át a 10 megapixeles álomfelbontást, cserébe csillagrombolóhoz hasonló felszereltséggel érkezik: SXRD (Silicon X-tal kijelző), LMT-100 médiaprocesszor, LMS-100 képkezelés, sok nullával végződő RAID-es háttértár, szünetmentes táp és hasonló finomságok.

A projektor 4096 x 2160 pixel felbontása 2000:1-hez kontraszt aránnyal társul, de a fényerő, ami igazán bebüntet a maga 47 964 cd/m2-vel (18 000 ANSI Lumen, ha minden igaz)! A 4.2W-os Xenon lámpájával egy 20 méter képátlójú falat/vásznat tud tökéletes képminőséggel beküldeni.

 

Az LMT-100 médiaprocesszor felel az általában 9 megapixel alatti bemeneti adatok felkonvertálásáért, hogy minél jobban kihasználhassuk a halálcsillag képességeit. A proci biztosítja a megfelelő védelmet, titkosítást is. Csípőből lekezeli a 5.1, 7.1-es surround hangot és real-time leképezi a feliratokat, ha vannak. Természetesen az összes elképzelhető bemenettel felszerelték, így nem jelenthet problémát egy HD-DVD, egy PS3, egy AppleTV vagy egy QuVIS 4K moziszerver csatlakoztatása sem.

Valószínűleg senki sem fog meglepődni, ha azt mondom, hogy az SRX-R220-as nem olcsó. A belépőszett ára $ 126 540-nál (24 millió Ft) kezdődik és ebben nem hogy a hangtechnika, de a pop-corn gép sincs benne. Jézuskának fel lehet írni a listára, mivel még idén karácsony előtt várható a megjelenés Európában is.

1 hozzászólás