Kalorik borhűtő – vezeték nélküli pincehőmérséklet

By  | 

A borok élvezetének egyik legfontosabb feltétele azok megfelelő hőmérsékleten való fogyasztása. Az illatok, zamatok csak egy bizonyos szűk hőmérséklet tartományban érvényesülnek igazán.

A Kalorik kétlövetű borhűtője egyszerre két palackkal bír megbírkózni. A fogyasztásra előkészített, felbontott borokat egy-egy speciális a hűtőhöz járó vezetéknélküli dugóval kell visszazárni, melynek érzékelője belelóg a borba, így nem az üveg, hanem a nedü hőmérsékltetét tudja mérni. A vezetéknélküli kapcsolatnak köszönhetően akkor is ha az már régen nem a borhűtőben, hanem a vacsora asztalon van. Diszkérten csipog, ha túlmelegedett és vissza kellene helyezni a hűtőbe és jelez, ha ismét fogyasztható.
Hűthetünk egyszerre fehér és vörösbort is, hiszen a két kamra hőmérséklete külön, egymástól függetlenül szabályozható. Ha beütjük a bor típusának megfelelő gombot a készülék ajánlásokat tesz, amit persze manuálisan felülbírálhatunk. Ha már csak 10 perc van a randiig, de a pezsgőt csak most hoztuk fel a nonstopból, akkor sincs gond, a quick-chill funkció megoldja. Árcetli $199 (44 990,- Ft)