Garmin 310XT GPS – A fitness órák királya

By  | 

A Garmin legújabb sportórája egy készülékben tudja mindazt, amit az eddigi két csúcsmodell tudott (Garmin 405 és 305), de szinten minden paraméterében lekörözi azokat. Az elődökhöz hasonlóan GPS segítségével követi a futva vagy bringával megtett utat és ehhez jön a rengeteg extra.

Legfontosabb talán, hogy a Garmin 310XT nem csak futásra van kihegyezve, hanem egyéb sportok közben is jó hasznát vesszük. Leginkább a triatlonosok fogják értékelni, hiszen egyszerűen váltogathatunk a sportok között. Bringára pattantva egy gombnyomással szinkronizálható az ANT teljesítménymérőivel, kompatibilis a legtöbb pulzusmérő övvel, az erre előkészített szobabringákkal, futópadokkal és eliptikus trénerekkel és vízbe ugorva sem jön zavarba. Természetesen mutatja az időt, részidőket, megtett távolságot, elégetett kalóriákat, pulzust, szintemelkedést, teljesítményt, többet mint amire bármikor szükségünk lehet. A felsorolt paraméterek bármelyikéhez riasztási szinteket állíthatunk be, így jelez az óra, ha túlpörgettük a szívünket, vagy ha átlagsebességünk a szintidőn belüli teljesítéshez szükséges sebesség alá esett. Nem kell állandóan az órát lesnünk futás közben hangjelzéssel és vibrálással is figyelmeztet. Hazaérve pedig vezeték nélkül szinkronizálhatjuk a rögzített adatokat PC-nkkel, majd a Garmin Connect website-jával, ahol további elemzésre, grafikon rajzolásra van lehetőség
A GPS funkció miatt a gombelem sajnos nem elég. Konnektorról vagy USB-ről tölthető. Így körülbelül 20 órát bírja egyhuzamban. Árcetli: $349 (69 900,- Ft)