A legmasszívabb mélynyomó

By  | 

Nem, hiába néz ki annak, ez nem egy oldschool ventillátor, hanem a világ legizmosabb mélynyomója a Eminent Tech TRW 17-es céleszköz.

A hagyományos mélyládák asszem nagyon egyszerűen úgy működnek, hogy egy homorú papírtölcsért rezgetnek be, miközben a levegő egy ládán belül összenyomódik és egy kis nyíláson préselődik ki.
Hmmm, de akkor hol itt a láda? A fém propeller egy hatalmas légtölcsért állít elő és hogy nehogy baj legyen a teljes szobát használja mélynyomó kamraként.
A propeller különböző sebességen történő meghajtásával az extrém mély 1Hz is kicsikarható a szerkezetből. Az 1Hz-es tartományt a sugárhajtóművek, atomrobbanás és földkéregmozgások hangján kívül nem sok minden közelíti meg, így az undok alsó szomszéd ötórai teájába könnyűszerrel generálhatóak a Jurassic Parkból ismert, T-Rex lépés hatásához hasonló körkörös hullámok.
 
$ 12 900-os (2,5M Ft) árával egyelőre csak Ali G. és spanjai privilégiuma, de állítólag hamarosan érkezik a boom machine kistesója, melyet elsősorban autóba ajánlanak. További infó és teljesítménygrafikonok