Louis Vuitton Tambour Mysterieuse – Lebegő karóra 53 milláért

By  | 

A múlt század végén, mára ikonikussá vált bőröndjeiről elhíresült, majd a világ legnagyobb luxus divatmárkájává felnőtt Louis Vuitton kínálatában alig 7-8 éve jelentek meg az órák a Tambour kollekció bemutatásával. A sorozat legújabb darabja a Louis Vuitton Tambour Mysterieuse Calibre LV115 a divatház minden eddigi modelljét túlszárnyalja.

A 19. századi illúzionista Jean-Eugene Robert-Houdin (akinek apja mellesleg órásmester volt) találmányai által inspirált óra legfontosabb megkülönböztető jegye az óratok közepén lebegő óraszerkezet, mely látszólag semmilyen összekötettésben nem áll a koronával (felhúzó:) már első ránézésre szembetűnő. A trükk egyszerű, de látványos, a gyártó sem titkolja: a mutatók teljesen átlátszó, az emberi szem számára észrevehetetlen zafír kristály lemezeken forognak.

Az óra egy felhúzással rekorder 8 nap 8 órát bírja. Három különböző megjelenésben készül: az első a hitech, letisztult, minimalista vonalat képviseli, a második egy klasszikus model, míg a harmadik egy erős feminin ékszerként csillogó változat. Minden óra rendeléskor testreszabható, több száz lehetőség több ezer kombinációs lehetősége biztosítja, hogy ne legyen más kezén a miénkkel azonos óra. Bár ez utóbbit a csillagászati árcetli is biztosítja. Az óra nem kevesebb, mint $265 000-ba, azaz több mint 50 millió forintba kerül.

Hamár Louis Vuitton, hamár bőröndök és iszonyatos árcetli, akkor legyen benne anyag is, jár hozzá egy tekintélyes méretű, fiókos láda, melynek legfelső polcára helyezhetjük az órát, ha nem félünk levenni.