Földalatti sörhűtővel csökkenthető a nyári villanyszámla

By  | 

Nyáron a hideg sör kincset ér a szabadban, de mit csináljon az ember, ha nincs a közelben áramforrás, ami a hűtést biztosítja? A dánok élelmes emberek, legalábbis négy pasi Mors kisvárosából egész biztosan, ők hamar rájöttek arra, hogy mivel lehetne környezetkímélő módon enyhíteni az emberiség sörellátási gondjain.

ecool_06ecool2

Az eCool egy olyan különleges söradagoló hűtőberendezés, aminek a beüzemeléséhez elég a kertben egy hozzávetőleg egy méteres lyukat ásnunk,  a profibbak kerti fúróval, az igazi férfiak egyszerű ásóval próbálkozhatnak, a többit pedig elintézi a természet. Abból indultak ki ugyanis, hogy a felső talajréteg átlaghőmérséklete nagyjából egy fix intervallumon belül mozog, és bár ez az érték éghajlati övezettől és évszaktól is erősen függ, mindenesetre 100 centi mélyen már a hűvös 10-15 Celsius fokos hőmérsékleten tartható a lehűtendő áru az év nagy részében.

ecool-earth-cooler-0

ecool_05

A 113 centi magas, 30 cm átmérőjű minipince összesen 12 kilót nyom és a behelyezés után épphogy csak kibukkan a talajfelszín fölött, mindössze egy kurblit kell párszor elforgatnunk ahhoz, hogy előjöjjön a mélyből a hűsítő nedű, majd ugyanezzel a mozdulattal az utánpótlást is betározhatjuk, végül stílszerűen egy sörkupakos fedéllel lezárhatjuk.

ecool-underground-beer-cooler-4

A 24 dobozos sört (illetve természetesen üdítőt vagy akár ásványvizet is) tárolni képes eCool-t 349$-ért (~77.500 Ft) lehet megrendelni, egyedül az ásás jelenthet sokaknak komoly akadályt, de még azt is ki lehet bírni pár pohár sör mellett.

2 hozzászólás