250 km/h-val dönget a szuperbusz

By  | 

Első ránézésre durva strech limónak vagy 6 keréken száguldó hitech óriáshernyónak néz ki. A remek légellenálási tényezővel megáldott Superbus-t, mely akár 250 km/h sebességre is képes a holland Delft műszaki egyetem kutatói álmodták meg.

A szuperbuszban 30 ülés található, mindegyik saját ajtóval, így le és felszálláskor nem kell udvariaskodva kövér embereken átmászni. Előre meghatározott megállók helyett, SMS-sel lehet megállítani a kívánt helyen. Kanyarképességéről és fordulókör méretéről nincs infó, viszont a csuklós verziót sem látom magam előtt. Azt viszont elképzelni is durva, hogy 200 felett autópályán az A6-osom visszapillantójában megjelenjen egy ilyen busz, mondjuk 30 db osztálykiránduló napközissel a fedélzeten és a vérszemet kapott buszsofőr (ha nem robot) elkezdjen letolni. Azért kiváncsi lennék, hogy milyen motort és mekkora nyomatékot terveztek ekkora tömeg 250-re gyorsításához.

A tervezők azt szeretnék, hogyha 2 éven belül a pekingi olimpiára elkészülne az első prototípus. Mi is azt szeretnénk. Sőt cseréljük le a piros 7-est!