Síelés fejhangon: Buhel SpeakGoggle G33

By  | 

Síeléskor különösen jó szolgálatot tehet egy megfelelő síszemüveg, elég csak a vakító napsütésre vagy az arcunkba csapódó hóra gondolni. Ezzel azonban nehéz lenne kitűnni, így a Buhel mérnökei egy Bluetooth headsetet integráltak legújabb  SpeakGoggle G33 modelljükbe.

Csakúgy, mint autóvezetés közben, a fekete pályán lefelé rombolva sem tanácsos telefonálni, sőt nem csak veszélyes, de a kesztyű miatt még körülményesebb is. A SpeakGoggle esetében síszemüveg Bluetooth-on keresztül párosítható a zsebünkben lévő mobillal, így a pályán suhanva zavartalanul dumálhatunk.

Értelemszerűen a fülünknél található a fülhallgató-rész, a zajszűrős mikrofon pedig a szemüveg keretébe van integrálva. Beszéd közben az arccsontunk rezdüléseit is képes érzékelni, hang formájában tovább vezetni (bone conduction), így nem kell nekünk sem túlságosan megemelni a hangunkat ahhoz, hogy értsenek minket és a környezeti zajokat (pl. sűvítő szél) is remekül szűri . Hívásfogadáshoz a kesztyűt sem kell levenni, viszonylag nagyméretű gombok találhatók a kukker szélein, hívás kezdeményezéséhez pedig ott a Voice Dial funkció, vagyis egy szimpla „Tárcsázd anyut!” felkiáltással már hívhatjuk is az érintettet a félcsőből.

Nemcsak telefonhoz használható, hanem tulajdonképpen bármilyen Bluetooth-os zenelejátszóhoz és egyéb hordozható eszközhöz használhatjuk a SpeakGoggle-t, könnyen elképzelhető, hogy sieléskor inkább kedvenc zenénket hallgatnánk, mint hogy más szövegeljen állandó jelleggel. A legfontosabb persze, hogy a romaingdíjak felpörgetése nélkül 500 méteres hatótávolságban más SpeakGoggle-t viselő haverunkkal is összekapcsolódhatunk, és walkie-talkie jelleggel oszthatjuk egymásnak az észt, mindezt egyszerre maximum 6-an. Egy feltöltéssel 12 órás beszélgetést garantál a szemüveg, zenét pedig összesen 10 órán keresztül stream-el, és a hideg idő sem akadály neki, még a -45 fokos farkasordító hideget is gond nélkül elviseli, továbbá extra karcolódásmentes, UV-szűrős és nem párásodó lencse is betehető a foglalatba. Videó a tovább után: