Kalap 15 milliárdért – Vatu Vara

By  | 

Vatu Vara – melyet nagy kalapnak is hívnak szokatlan alakja miatt – a Föld egyik legpazarabb szigete. Tökéletes LOST vagy túlélős valóságshow forgatási helyszín. A sűrű esőerdő borította vulkanikus mészkősziget egy kis Bora Bora megbolondítva Sir Arthur Conan Doyle Elveszett világával.

A 305 méter magas dzsungellel benőtt csúcsától a türkizkék vízű lagúnákig tökéletes, minden részletében filmbeillő trópusi paradicsom, sőt szomszédnak még Mel Gibson-t is megkapjuk, aki a 32 km-re keletre fekvő Mago szigetet birtokolja, így bármikor átugorhatunk egy masszív party-ra az öreghez.

A 3 km átmérőjű és 40 hektár területű sziget szigorúbb felén közel függőleges, tekintélyt parancsoló 70-80 méter magas sziklafalak omlanak a tengerbe, míg a lankássabb oldalán fehérhomokos partokkal büszkélkedhet.

Jellegzetes alakja jól kivehető az 50-60 km-es sugárban elhelyezkedő szomszédos szigetkről is, mint Kaibu, Yacata, vagy Vanua Mbalavu. Egyébként az egyik közeli szigeten forgatták a Számkivetettet Tom Hanks-szel a főszerepben.

A 332 darabból álló Fidzsi-szigetek legértékesebbikét Google Map-pel is jól belokalizálhatjuk.

Akit esetleg érdekel a sziget még eladó. Mivel ez a legdrágább sziget, ezért nem olcsó. Árcédula: $75 000 000, azaz kb. 15 milliárd Ft. Sok? Ha azt nézzük, hogyha a leggazdagabb magyar Csányi Sándor az összes OTP részvényét és minden más tulajdonát pénzé tenné, akkor 6 ilyen szigetet vehetne. Így már nem is tűnik olyan borsosnak. Bill Gates pedig az 50 milliárd dollárra becsült vagyonával sátáni 666 db ilyen szigetet vehetne, szóval talán egész Fidzsit a rajta álló ingatlanokkal.