Vízalatti lakosztály Maldívon – halraj a plafonon

By  | 

A világ első vízalatti étterme bő öt évvel ezelőtt nyílt meg a Maldív szigeteken, Rangalifinolhu szigetén. A Hilton csoport tulajdonában lévő Conrad Resorts lánchoz tartozó hotel már kétszer elnyerte a világ legjobb szállodája címet, illetve számtalanszor a „Best Resort” díjat. A komplexum 50 vízre épített, 79 közvetlen óceánparti és 21 wellness villával várja a kőgazdagokat.

Az 5 éves évforduló alkalmából kipakolták az asztalokat a 12 fős vízalatti étteremből és azt ideiglenesen egy kivehető privát lakosztállyá alakítottál át. Így akik megengedhetik maguknak, nem csak egy vacsorára ugorhatnak le a halak közé, hanem ott tölthetik a egész kiruccanásukat.

 

Az Ithaa néven futó lakosztály 5 métere az Indiai- Óceán felszíne alatt helyezkedik el és teljesen szárazon, búvárcucc nélkül egy csigalépcsőn közelíthető meg a benyúló stégről. A hatalmas víznyomást íves plexiburok tartja kordában, ezen keresztül nézegethetjük reggel hanyatt fekve a felettünk átúszó kíváncsiskodó halrajokat, esetleg paparazzi búvárokat. A déli nap egyébként olyan erővel süt be, hogy hiába az ötméternyi vízoszlop a lakók napszemüveget kénytelenek viselni és simán leéghetnek, ha nem vigyáznak.
Az árcetli nem ismert, de a 2 személyes publikus árlistás villák $800-1900 között (150-400 ezer Ft) futnak per éjszaka, így a vízalatti lakért valószínűleg legalább 1M-et ki kell csengetni éjszakánként. Conrad Maldives