Tetris hűtőszekrény koleszba

By  | 

Színes LEGO vagy még inkább Stefan Bucherger dizájner fejéből aláhullott tetris kockák, egy kis lapraszerelt IKEA életérzéssel fűszerezve. Ez a Flatshare, azaz a rakásolható hűtőszekrény, melynek leginkább kollégiumokban lehet sikere, így ki-ki kisajátíthatja magának a harmadik emeletet vagy a kék szintet. A formatervező azért egy öltözőszekrényeknél bevállt számzárral is elláthatta volna a rekeszeket, mert nincs az a jóravaló szobatárs, aki ellen tudna állni egy kis otthonról hozott töltöttkáposztának vagy egy hideg sörnek.

A koncepció másik célja az energiatakarékosság. Amikor kiveszünk valamit, kisebb dobozt nyitunk ki, kisebb ajtón keresztül szökik az energia és a hideg. Igaz az ajtók nem átlátszóak, így ha nem tudjuk hova rejtettük a tiramisut kénytelenek leszünk végignyitogatni az összes ajtót és akkor nem leszünk sokkal előbbre.

Azért moduláris építkezésnek további előnyei is akadnak. Egyrész kis lakásban kezdhetünk egy egydarabos kivitellel és ha szükség van rá bővíthetjük, másrészt az 5 fokos hűtő és a -18-as mélyhűtő között még további zónákat is kialakíthatunk, mondjuk egy 15-18 fokosat a boroknak vagy egy kevésbé hideget a zöldségeknek, gyümölcsöknek.

Egy bázis négy emelet fogadására alkalmas. Az amúgy sem unalmas színes modulok pedig további skinekkel, dizájnokkal és előlapokkal varázsolhatóak még egyedibbé.