Analóg fényképezőgépből instant digitálisat: RE-35 Cartridge

By  | 

Ha fényképezőgép, akkor szinte mindenki a digitálisra gondol, pedig a technológiai fejlődés cunamija által lesöpört szigeteken igaz ritka, de még mindig van pár utolsó mohikán, az utolsó expozícióig analóg gépe nyakpántjába kapaszkodó fotós, aki még nem hódolt be a digitális forradalomnak.

Akinek már megfordult a fejében, de még nem lépte meg a digitálisra váltást. Aki szeretné végre büntetlenül, extra költségek és következmények nélkül lövöldözni a képkockákat és a sötétkamrában történő manuális filmelőhívást már inkább érzi tehernek, mintsem szép kihívásnak, de analóg gépétől még mindig nem sikerült megszabadulnia, annak kínál remek átmeneti megoldást a Rogge & Pott fejlesztése a RE-35 cartridge.

A filmtekercs dobozkáját  leképező RE-35 cartridge bármilyen 35mm-es analóg fényképezőgéppel kompatibilis. Film helyett azonban egy kihúzható flexibilis szenzor és flash memória található belsejében. Így az analóg gép által készített képek már digitális kerülnek rögzítésre. 4, 8 és 12 megapixeles érzékelőkkel érkezik ősszel. A cartridge USB-n keresztül csatlakoztatható számítógépre.

További fotók és specifikáció a tovább után!


A meglepő koncepció sajnos / természetesen csak egy lassabb lecsengésű április tréfa, magyarul hoax.

5 hozzászólás