Pilótakeksz szétválasztás – mérnök level

By  | 

Az Oreo és a Pilótakeksz sikerének titka nem feltétlenül, az ízekben, összetevőkben, a kekszben vagy a töltelékben rejlik, sokkal inkább a fogyasztás módjában. Ami a pilótakeksz majszolás technikáját illeti, alapvetően három iskolát különböztetünk meg: (1.) Egyben. Teljesen egészben vagy a 3 réteget együtt átharapva, az ízek és a cuccok keveredéshez (2.) Kettéválasztva, a krémet kiharapdálva a közepéből, majd a 2 db sima keksz elfogyasztása (3.) Kettéválasztva, az egyik fél krém nélküli, a másik töltelékkel együtt történő beburkolása.
A kettéválasztás történhet széthúzó vagy eggyel kifinomultabb enyhén csavaró mozdulattal. Vagy egy direkt erre a funkcióra tervezett célgéppel. David Neevel, azok közé tartozik, aki utolják a tölteléket, így 0,4 évig dolgozott a tökéletes krémkiválasztó célszerszámon.

Nyilván az Oreo viral videójáról van szó, de egynek elmegy.

4 hozzászólás

 1. Szima bácsi

  2013. február 28. csütörtök at 02:52

  Nem 4, hanem “.04” (point o four) évig dolgozott rajta a tag. :) Tuti viral.

 2. kennyhun

  2013. február 28. csütörtök at 21:43

  végülis csak a lényeget szedi ki belőle

 3. York

  2013. március 12. kedd at 15:19

  @Szirma bácsi

  Pontosan ezért jöttem ide én is ;]

 4. Tamás

  2013. május 6. hétfő at 13:43

  Hát nem tudom,hogy ez így ebben a formában mennyire tiszta ,de hogy egy kis vasreszelék is kerülhet rá vagy eleve nem tiszta az a fém az biztos ,amúgy nem tudom mi a baj a krémmel szerintem is az a lényege,ha krém nélkülit akar vegyen háztartási kekszet xD