Leica i9 – profi fényképezőgép és az iPhone 4 keresztezése

By  | 

Ma már nem nagyon készül telefon integrált digicam nélkül, így a zsebünkben lapuló mobilnak köszönhetően állandóan van nálunk egy fényképezőgép is. Ha a képminőséget nézzük még nem tökéletes, a fényképezőgépekkel nem veszi fel a versenyt, de annál nagyobb az élmény, amikor valamit azonnal elküldhetünk emailben, MMS-ben vagy posztolhatjuk Facebookra, amit egy digitális kamerával legtöbb esetben egyelőre nem tehetünk meg. Igaz van olyan digicam, amivel már telefonálhatunk is (pl.: LG L-03C).

De mi van, ha mindenből a legjobb kell? Mi van, ha nem elégszünk meg  az iPhone 4 képminőségével sem, de ragaszkodunk a gyönyörű érintőképernyőhöz és az always-on kapcsolat kínálta határtalan lehetőségekhez is?

Hasonló kérdések merülhettek fel a kaliforniai Black Design mérnökeinek fejében is, amikor hosszas gondolkodás után megszületett a klasszikus fényképezőgépbe integrált iPhone ötlete a Leica i9. Még fel sem ocsúdtunk a pár nappal ezelőtti vezeték nélküli objektív jelentette sokkból, most meg itt van ez. A hátlap tekintetében még van is egy kis hasonlóság a két koncepció között, hiszen a WVIL Camera hátsó felében is egy kipattintható érintőképernyős okostelefon figyel, melyet a CES-en demózó szaki fel is vesz a rögtönzött bemutató közben.

Na de vissza a Leica i9-re. Az egyelőre tervezőasztalon leledző koncepció a professzionális fényképezőgép (profi szenzor, lencsék, 0,3mp-es bootolás, 12MP, 8x optokai zoom stb. stb.) és az iPhone 4 előnyeit (pazar retina display, érintőképernyő, szoftveres bővíthetőség, internetkapcsolat, háttértár, képszerkesztés, rendszerezés, megosztás stb.) igyekszik egybegyúrni.

Az iPhone 4 a klasszikus 35 mm-es filmekhez hasonlóan hátsó kihajtható ajtón illeszthető be és sztenderd 30 pines Apple konnektorral csatlakozik a géphez. Az iPhone-on egy speckó Leica alkalmazás fut mely hozzáfér a funkciókhoz, illetve olvasni tudja a gép SD kártyáját. Az alkalmazással a fotók szerkeszthetők, rendszerezhetőek és természetesen azonnal megoszthatóak.

A WVIL és most a Leica i9 koncepció is nagyon erőlteti ezt a vonalat, így nem elképzelhetetlen, hogy ez lesz a jövő, ha pedig rosszfejek szeretnénk lenni, akkor odabökhetjük Leica iPhone tokot még úgysem láttunk. Egyébként egy hófehér Leica M8-asba pattintott fehér iPhone nem nézhet ki rosszul.

6 hozzászólás