Hotel Faralda: 133 ezer Ft / éj egy amszterdami hajódarun kialakított designhotelben

By  | 

Az amszterdami kikötő hatalmas, 50 méter magas 250 tonnás leszázalékolt, rozsdás rakodó darujára nemrég közel 1 milliárd forintnak megfelelő eurót költöttek a befektetők, hogy azt egy lakájos designhotellá alakítsák. Azaz konténerszobánként kb. 250 millió Ft-ot, hiszen, a hotelben csupán 3 lakosztály és egy mini TV stúdió található. A mérnökök többször nekifutottak és mindannyiszor kivitelezhetetlennek találták a feladatot, hogy a MÉH telepre szánt 250 tonnás rozsdamarta vasszerkezet luxushotellé alakítsák, de végül csak összehozták.

Restoration_4

A daru az Ij folyó, a belvárossal ellentétes északi partján lévő kikötőben található. Innét körülbelül 4-5 km kompozással juthatunk át a városba, a Damrak kb. 7-8 km-re van légvonalban. A belső kétszintes lakosztályok 35, 40, illetve 45 méteren helyezkednek el, így a legalsó is nagyjából egy tízemeletes legfelső szintjével lenne egy vonalban, így a magasságnak és a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően mindegyik lakosztály pazar kilátást biztosít nemcsak az NDSM kikötőre, a folyóra, de a túlparton elterülő belvárosra is.

hotel-faralda_amsterdam_19

A három lakosztály mindegyikre belső kétszintes, 2 x 18, összesen 36m2. A belső terek kialakításában neves belsőépítészek és lakberendezők működtek közre. Mindegyik lakosztály egyedi hangulatot és stílust képvisel. Alul felfelé haladva: A 35 méteren figyelő Free Spirit fantázianevű suite indusztriális kialakítása illeszkedik leginkább a kikötő és hajók hangulatához, de a fémes felületeket padlószőnyeg, függöny, egy Earo Aarnio tervezte tojásfotel (1082 EUR ~ 330 ezer Ft), egy zöld pingvin szobor és egy kitömött páva(!) teszi otthonosabbá:

Compliatie Suite No 3 Free Spirit

Eggyel feljebb 40 méteren található a szintén duplex Secret Suite, amit a lila-türkiz színek és keleties hangulat ural, ami a világításokban és a szabadonálló fürdőkádban is visszaköszön. Egy sikító kék bulldog azért ide is jutott:

Compilatie Secret Suite No 2

A 45 méteren található a Mystique Suite sötét és piros színeivel a távol keleti hangulatot próbálja éltre kelteni az amszterdami kikötőben tornyosuló daru legfelső szintjén. A nappali részben pedig egy Eero Aarnio tervezte (1968) függesztett buborékfotelben (4325 EUR ~ 1,3 millió Ft) himbálózva gyönyörködhetünk az elénk táruló panorámában és a szerencsehozó piros malacban:

Compilatie Mystique Suite No 1

A szerkezet tetején 50 méteren a szabad ég alatt pedig egy jakuzzi figyel, amit minden szállóvendég díjmentesen igénybe vehet 2 órára, benne van a 133 ezer Ft/éj szobaárban, csakúgy, mint a free WiFi.

hotel-faralda_amsterdam_08

A szálloda legalsó szintjén, a lakosztályok alatt kb. 25 méteren egy 60 m2-es TV studio is található, ami kibérelhető TV műsorok részére, kisebb 15-20 fős bulikra, esküvőre vagy céges rendezvényekre. Fél napra 750, egy egész napra 1425 EUR.

NETHERLANDS-CRANE-HOTEL

Ha pedig valami izgalmasabbra vágyunk vagy éppen csak reggel az amszterdami városnézésre indulva nem lifttel vagy lépcsőn szeretnénk lejutni a földszintre, akkor 85 euróért nyomhatunk egy bungee-t a torony tetejéről. A hotel websiteja, szobafoglalás itt: The Hotel Faralda. További fotók a galériában: