Hinta 2660 méter magasan a világ végén

By  | 

ecuador-utazas-casa-del-arbol_04

Hogy hol is van pontosan a világvége? Ecuador, a füstölgő Tungurahua vulkánnal szemben lévő hegy tetején, Banos városkájától 30-40 percnyi autóútra. Tőlünk kb. 11.000 km-re légvonalban, szóval ne a játszótérre kell leugrani, ha hintázni szeretnénk. Az ecuadori hegytetőn 2660 méteres tengerszint feletti magasságon, egy szakadék peremén figyel az objektum, egy romantikus lombház formájában (La Casa Del Arbol).

ecuador-utazas-casa-del-arbol_17

A lombházhoz extraként jacuzzi helyett egy klasszik egy pár kötélből és egy fa ülőlapból összeeszkábált mindenféle modern biztonságtechnikát nélkülöző hinta is jár, melyet a fa egy korhadt ága helyett legalább egy fémrúdhoz rögzítettek, bár a fém rudat ugyancsak a fa tartja. Az idelátogató kalandvágyó turisták a piknikezés előtt behintázhatnak a nagy semmi fölé, miközben megcsodálhatják a méltóságteljesen pöfékelő Tungurahua vulkánt vagy éppen izzadt tenyérrel markolhatják a kötélpárt, amitől éppen az életük függ.

ecuador-utazas-casa-del-arbol_06 ecuador-utazas-casa-del-arbol_08

ecuador-utazas-casa-del-arbol_03 ecuador-utazas-casa-del-arbol_05
ecuador-utazas-casa-del-arbol_07 ecuador-utazas-casa-del-arbol_09 ecuador-utazas-casa-del-arbol_10 ecuador-utazas-casa-del-arbol_13 ecuador-utazas-casa-del-arbol_15
ecuador-utazas-casa-del-arbol_19

ecuador-utazas-casa-del-arbol_01