Átlátszó kapszulahotel Peru 400 méteres sziklafalán

By  | 

A Cuzco-völgyet körbeölelő szent sziklafalak egyikére három darab átlátszó kapszulát telepítettek. A szállás elfoglalásához a vendégeknek ajánlatos időben érkezni, és nem a takarítás, hanem az extrém megközelíthetőség miatt. Egy fárasztó nap végén ugyanis nem lehet csak úgy beesni az ágyba, hanem egy 400 méter magas majdnem függőleges sziklafalat kell megmászniuk a vendégeknek, az azon kialakított Via Ferrata segítségével.

peru-03

400 méter, 2 óra kitartó mászás a Via Ferrátán felfelé a vacsoráig és az ágyig

 

Balközépen felül a 3 világos pötty a 3 kapszula, ahova fel kell mászni

Balközépen felül a 3 világos pötty a 3 kapszula, ahova fel kell mászni

A rövid biztonságtechnikai oktatást követően, előzetes hegymászó tapasztalat nélkül 2 órába telik feljutni a „szobákhoz”. A 24 m2-es kapszulák a repülőgépgyártásban használatos minőségű alumíniumból és időjárásálló műanyagból készültek. Mindegyik kapszula 4 fekvőhelyet és egy leválasztott fürdőszobát, vagyis inkább csak WC-t tartalmaz.

WC pazar kilátással, innét tojhatunk a világra

Ez utóbbin trónolva elképesztő kilátás nyílik a városra, környékre. A kondorkeselyűk előtt szégyenlősebbek behúzhatják a függönyt, de abban biztosak lehetünk, hogy a városból ide nem lát fel senki.

24 m2-es kapszula 2+2 fő részére. Napfelkelte az árban.

Egy ilyen helyről megtapasztalni a napfelkeltét külön élmény, főleg, ha a kapszula tetejére kisétálva ott vár a terülj-terülj asztalka a pazar helyi reggelivel. Valószínűleg sem a kilátással, sem a kajákkal nem tudunk betelni, de a reggeli elköltése után hamarosan indulni kell lefelé.

peru-13-reggeli

Reggeli közben is maradjon bekapcsolva a karabiner!

Szerencsére teli hassal nem kell lefelé mászni, hanem egy sokkal gyorsabb módszerrel juthatunk le ismét a sziklafal lábhoz. A Vive Skylodge-ból egy hét szakaszból álló igazi adrenalinpörgető zipline / canopy pályán repülhetünk lefelé.

peru-15-zipline

Zúzás lefelé a drótkötélpályán

A felejthetetlen 24 órás élménycsomag ára 999 perui peso (kb.85.000 Ft) per fő. Ebben benne van a felszerelés, mászás kísérettel, vacsora, kapszulahotelben a szállás, reggeli és a zipline-os ereszkedés + transzfer.

DCIM100GOPRO

Naplemente előtt érdemes felérni

Cuzco vagy Cusco Peru délkeleti részén fekvő város mintegy 340 000 lakossal. A város 3400 méter magasságban fekszik. Egykoron az Inka Birodalom fővárosa volt. Lakóinak nagy része még ma is indián eredetű. A város egyben kiindulópont a világhíres Machu Picchu felé is.

Videó + galéria: