Zuhany a fellegek felett – Emirates Airline A380

By  | 

A teljesen vízszintbe hajtható ülés, az ínyenckonyha és az LCD TV mellett a legújabb égi luxust a repülés közbeni zuhanyozás élményét kínálja az Emirates Airlines a London és Dubai között közlekedő Airbus A380-as menetrendszerinti járatán.

Egy széria turista gépen az ember háromszor meggonldolja, hogy kiállja-e a WC-ig vezető sort, ahol legjobb, ha hátrafelé tolat be, mivel a szűkös helyen megfordulni úgysem fog tudni, nemhogy kényelmesen elvégezni a dolgát. Az Emirates superjumbo-ján azonban hatalmas fürdőszoba kényezteti az első osztályon utazó 14 utast.

A kiváltságosok felfrissülése végett a gépnek extra fél tonna vizet kell cipelnie. A korlátozott vízkészlet persze egyben azt is jelenti, hogy a megfáradt bizniszmenek nem pancsikolhatnak annyit a zuhany alatt, mint otthon, mert az 5 perc után automatikusan leáll. Nagyon spártai, mint a katonaságnál vagy az adriai kikötők pénzbedobós vizesblokkjaiban. Persze urak (videó) esetében a borotválkozást vagy hölgyek  (videó) esetében a sminkelést, szőrtelenítést már semmi sem sürgeti, a leszállást követő megbeszélésre történő készülődés nyugalmát legfeljebb némi turbulencia zavarhatja meg.

A luxusfürdőszoba mellett a “Private suite” vízszintesbe hajtható, masszírozó ágyai szolgálják a kényelmet, melyek egy gombnyomással működő ajtóval elzárhatóak a többi utas elől. A luxus boxban mini iroda, íróasztal, 60 centis LCD képernyő és egy mini-bar is helyet kapott:

A London-Dubai között 4737 fontért (1,4 millió Ft) kínált szolgáltatás december 1-től lesz elérhető. Bár nincs értelme összehasonlítani, mégis: egy normál Dubai-London repülőjegy oda-vissza kevesebb, mint a tizedébe kerül zuhanyzós, masszírozós, mini-baros verziónak és már mennyire kínos, ha ezért a pénzért a sampon beleszárad a hajamba, mert 5 perc után leállt a zuhany? Persze erre is van megoldás 90 milliárdárt saját A380-as, ahol én mondom meg mikor áll le a zuhany.

Kapcsolódó cuccok: