53 milliárdért keres gazdát Zeffirelli szigete

By  | 

Alkalmi vétel, azoknak akik nem érezték meg a válságot: három szigetből álló szigetcsoport eladó Olaszország egyik legszebb tengerparti részén, Amalfi partjaitól nem messze. Sőt Capri még vitorlással sincs távol, jachttal vagy helikopterrel pedig tényleg gyorsan át lehet ugrani.

Az eladó sorba került Li Galli szigetcsoport (Gallo Lungo, Rotonda és Castelletto) nem egy lakatlan sziklatömb, hanem egy pazar ingatlan figyel a tetején, melynek korábbi tulajdonosai és vendégei szintén visszaköszönnek a jelenlegi árazásban.

Franco Zeffirelli olasz filmrendező, forgatókönyvíró élt itt jó darabig, majd az orosz  táncos, balett művész Rudolf Nureyev lakott itt 26 éven keresztül egészen haláláig. Zeffirelli és Nureyev idején olyan hírességek fordultak meg vendégségben a szigeten, mint Greta Garbo, Margaret hercegnő, Roberto Rossellini, Ingrid Bergman, Anna Magnani, Sofia Loren vagy Jacqueline Kennedy.

Jelenlegi tulajdonosa az elmúlt 6 évben több mint 28 millió eurót (7,7 milliárd Ft) költött az ingatlan felújítására és megszerezte a hotel jogosítványt is, így a lenyűgöző kilátást kínáló hatalmas birtok már hivatalosan is kiadható fizető vendégek számára. Jelenlegi listaára: 39 500 EUR (11 millió Ft) / éjszaka, minimum 7 éj ott tartózkodás esetén.

Paraméterek: 19 luxuslakosztály, 4 szalon, 2900m2 lakóterület, 1500m2 terasz priceless kilátással, 2 konyha, 3 medence, wellness rész, hatalmas kert, helikopter leszálló, saját kikötő egy 30 lábas antik fa vitorlással.

Az egy éjszakás bérleti díjért már egy kisebb garzont vehetünk Budapesten és a felújításra költött összeg is sokatmondó. Árcetli: 195 millió euró (53,5 milliárd Ft). Emellett az eddigi legnagyobb lottó 5-ös aprópénznek tűnik. Ha valakit mégis érdekel a Triangle Capital egyik ingatlanközvetítőjére kell rácsörögni, ők árulják.

További fotók, galéria a tovább után!