Kvantum lebegtetős szupravezető WipeOut pálya

By  | 

Szeretnénk nagyon elhinni, hogy igazi, ha kiderülne, hogy nem fake, de sajnos minden hasonló esetben felmerül, hogy csak szemfényvesztő számítógépes animációról és valami viral turpisságról van szó.

A varázslatosnak tűnő technológia ez esetben adott, kvantum lebegtetést már láttunk korábban, persze akkor is lesett az állunk. Most pedig nem csak egy működik / nem működik kísérletről van szó, hanem gyönyörű körítéssel tálalják a technológiát. A JIST (Japan Institute of Science and Technology) szakemberei felpattintották a fehér köpenyt, vastag keretes szemüveget és előbányászták kedvenc fiatalkori játékukat 96-ból a Wipeout-ot és megalkottak hozzá egy valós pályát. Nem is akármilyet, hiszen bármelyik Wipeout rajongó összefosná a bokáját ha meglátná a japók által összerakott szupravezető technológián és mágneses mezőkön alapuló futurisztikus versenypályáján lebegve száguldozó járgányokat.

Az autók irányítása pedig nem egy alap joystickkal, egérrel vagy billentyűzettel történik, hanem az első sorban 3D tervező / CAD szoftverek vezérlésére kifejlesztett 3Dconnexion SpacePilot Pro 3D-val.
Szeretnénk azt hinni, hogy nem, de mégiscsak egy viral videóról lesz szó, hiszen a YouTube vidón letiltották a kommentelés lehetőségét, a copyright pedig a Sony Entertainment-é, akiktől februárban várható a WipeOut folytatása…

6 hozzászólás

  1. hátezbejött

    2012. január 5. csütörtök at 18:38

    Sajnos ez gyorsan meglett… pedig nem örülök neki, mert már itt ült a tabjaim közt mielőtt nálatok is feltűnt (before it was cool! :D ), hogy fácsén osztom, mert mekkora király…
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=K610EpvszLk

  2. hátezbejött

    2012. január 5. csütörtök at 18:49

    Ja, az egyértelműség kedvéért: _létezik_ ilyen szupravezetős-mágneses-nitrogénes levitáció, szóval örülünk! Ennyire profi szinten tudtommal nem jár, ilyen finoman nem irányítható. Az meg ettől független, hogy a video fake.

  3. Andree

    2012. január 5. csütörtök at 18:53

    Ilyet vettem unokaöcsémnek karácsonyra! :)

  4. marharepa

    2012. január 8. vasárnap at 12:13

    Gyors google alapján ilyen nevű intézmény nem létezik, csak JST, meg JAIST, az adott névre keresve mindenhol ez a videó jön fel. A “füst” meg nagyon számítógépes grafikának néz ki a járgányok mögött.

    Szóval kamu.

  5. okidoki

    2012. január 17. kedd at 20:56

    vízpára srácok…

  6. Szikla Szilárd

    2012. január 18. szerda at 12:07

    A képen látható csodakontrollerből kettő van az asztalomon, a 3d-s tervezőprogramok mozgásvezérlője. A neve 3d connexion SpacePilot. Semmi köze az ilyen játszásokhoz.