Félelmetesen jó tökfaragó Halloween-re

By  | 

Kulturális globalizáció meg hasonló közhelyek. Szóval a Valentin nap mellett a másik Amerikából alattomosan beszivárgott ünnep amiről nagyjából tudjuk hogy október 31-én van és ilyen ijesztgetős, töklámpásos valami, na az a Halloween.

Mindenesetre az idillikus amerikai család portáján ott világít kísértetiesen az apuci által tökéletesre faragott töklámpás, mint nálunk télapókor a csizma az ablakban.

A nyersanyagnak neki lehet esni baltával, kézzel, késsel, villával, szemet vájni kiskanállal, botmixerrel vagy pogácsaszaggatóval. Ki-ki használhat vésőt, kalapácsot, flexet, dekopírfűrészt, az alkalomhoz illő Freddy Krueger karmokat vagy más remek otthon fellelhető barkácseszközt több-kevesebb sikerrel.

Aki viszont nem elégszik meg félmunkával és tökéletes Jack O’ Lantern-re vágyik, az jobban teszi, hogyha a Dremel direkt töklámpásfargásra készített célszerszámához fordul, melyhez különböző sablonokat lehet letölteni PDF-ben. Ezek után a szomszéd tökszobra szánalmas próbálkozás marad remekművünk mellett. Valahogy így:

1 hozzászólás

  1. halál

    2011. április 1. péntek at 15:11

    hahaha naon jo