AirSwimmers: távirányítható repülő cápa

By  | 

Megérkezett a 2011-es év játéka az AirSwimmers, azaz a levegőben távirányítható repülő cápa és bohóchal! Az elmúlt hetekben az interneten végigsöpört youtube videó mára a 6 milliós nézettséget közelíti és valószínűleg jelenleg már azok vannak kevesebben, akik nem látták. Mi október közepén beszereztünk párat és teszteltük! Bemelegítésnek először a videó, ha még nem lett volna meg:


A lenyűgöző videó után magasra volt téve a mérce, így a kézbekapott doboz, csomagolás és annak tartalma nem teljesen hozta az elvárásokat, azért ebből a zseniális ötletből, koncepcióból sokkal többet ki lehetett volna hozni tálalás tekintetében, de a gyors piacralépéskor talán nem is erre koncentráltak, hanem, hogy még Karácsony előtt eljusson minnehova és legyen elég kiszolgálni az igényeket.

A dobozban a következő dolgokat találjuk: felfújható ballon, uszonyok, ballaszt anyag, meghajtás, távirányító és használati utasítás. A használatbavételhez szükség lesz még egy héliumpalackra vagy elvihetjük lufishoz, virágáushoz, papírkellékeshez felfújatni, ha nem akarunk ezzel bajlódni vagy megvenni egy palackot.

Miután felfújtuk az így óriás 145 cm hosszúra növekedet ragadozót, illeszteni kell a meghajtás és az úszonyokat, ami nem igényel különösebb szakértelmet. Ezután jön az egyik legfontosabb lépés: az AirSwimmers-t ki kell balanszírozni egy kis ballaszt anyaggal (kb. gyurma és benne van a csomagban) úgy hogy egy helyben lebegjen, magától ne szálljon fel a plafonra és ne is süllyedjen a padlóra. Ha ezzel is megvagyunk kezdődhet a fun!


Irányítása roppant egyszerű és pár perc alatt elsajátítható, fél óra múlva már profin fordultunk szűk helyen is. A távirányítón két gombot találunk. A bal oldalival tudjuk a hason lévő nehezéket a rögzítő síenen előre-hátra mozgatni, aminek következményében az Airswimmer orra lefelé vagy felfelé mozdul el, így lehet függőlegesen mozgatni, irányítani. A viccessebb rész a jobb gomb, aminek a nyomogatásával jobbra-balra tudjuk legyezni a hátsó farok úszót és ez szolgáltatja az előrehaladáshoz szükséges lendületet. Fordulni úgy lehet, hogy csak jobbra vagy csak balra csapkodunk.

Ugyan héliummal kell feltölteni, de egy lufival ellentétben 2-3 hétig jól bírja. A 3. hét körül kezdett kicsit megereszkedni, ekkor érdemes utántölteni. Az elsőre sérülékenynek tűnő ballon nagyon is jól bírja, ki volt már téve felfújható kalapáccsal történő csapkodásnak, vagy sikerült már nekinavigálni a plafonon lévő világítótestnek, ami ugyancsak forró volt. Apropó plafon: ajánlatos kizárólag beltérben használni, mivel, ha rosszul balanszíroztuk ki könnyen elszabadul az ég felé. Ha mégis vesszük a bátorságot és kivisszük a szabadba, akkor kössünk rá egy 2-3 méteres madzagot, így nagyobb esélyünk lesz elfogni, ha valamilyen oknál fogva megindulna felfelé.

Ja és megvásárolható itt: Airswimmers

10 hozzászólás

  1. husilaci

    2011. november 24. csütörtök at 19:09

    kicsit magasra tettétek az árat, pedig már vártam, hogy mikor lesz a shopotokban…

  2. Toteszka

    2011. november 24. csütörtök at 19:30

    szerintem itt még egész jó az ára (konkurenciánál láttam 19.990-ért) annál 25%-kal olcsóbb, persze még így is drága “egy lufiért” de azért ez már közelíti azt a szintet, amit esetleg kifizetek, de azért karácsonyig még agyalok rajta, bár nagyon üt nagy kellene:) valaki nem lep meg?

  3. shg

    2011. november 25. péntek at 00:58

    egész jó áron van szerintem…. ráadásul a repülő pingvines cégtől lopták konkrétan az egészet…. gondolom kinaiak. de legalább megindul a piac…..

  4. Cece

    2011. november 28. hétfő at 00:04

    Nagyságrendileg egy telitöltés héliummal mennyibe fáj?

  5. vizzitor

    2011. november 28. hétfő at 00:51

    Most gyűjtjük a partnereket, alkudozunk, még nem 100%, de a cél 2500 Ft/töltés a helyszínen (pl. virágboltban) vagy 13-15e Ft-os hélium palack, ami kb. 5 teletöltésre elégséges.

  6. istvanovics

    2011. november 29. kedd at 13:18

    Sziasztok,

    1. Azt szeretném megtudni, hogy milyen módon lehet a legolcsobban felfúni ? Ez a menjünk virágboltba és fujassuk fel ott az nagyon vicces egy másfél méteres cápával. Főleg ha ember budaörsön lakik. Egyáltalán befér az autóba felfúva? Szoval ez a része nagyon nincs kitalálva.

    2. Nem létezik olyan mini-hélium palack ami mondjuk 1-2 felfújásra elegendő ?

    3. Miért van az, hogy ebben az országban minden ilyen drága ? Külföldi weboldalakon a 30 lufis hélum palack fele annyiba kerül mint bárhol itt az országban.

    • istvanovics

      2011. november 29. kedd at 13:22

      Pl. én karácsonyra szeretném venni és elképzelni nem tudom, hogy lesz ez kilogisztikázva. A gyerek megkapja és utána ? Megyünk a virágboltba karácsony este ? …vagy költsünk még egy annyit mint amennyi maga a játék héliumra ? Ha a hélium meg lenne oldva emberien, akkor azt mondanám, hogy jó az ára. Ha a hélium palackot is beleszámítjuk, akkor ez a méregdrága játék és indokolatlanul magas az ára.

    • istvanovics

      2011. november 29. kedd at 13:26

      Kellene egy szolgáltatás is vele járjon, hogy mondjuk vasárnap este egy autó felkeresi szépen sorban az összes vásárlót és egy nagy hélium palackkal és fejfújja mindenkinek. Ha lenne ilyen, akkor vennék!