Gördeszkázható lakást épít az Etnies főnök

By  | 

Pierre-André Senizergues a deszkás cipőket és cuccokat forgalmazó Etnies és más egyéb boardos márkák tulajdonosa, aki korábban maga is profi gördeszkás volt megunta jelenlegi otthonát, költözik és új házat terveztet magának. Olyan kérót, ami minden deszkás álma: 100%-ban begördeszkázható: nincsenek derékszögek, sarkok, csak ívek, félcsövek, teljescsövek, rámpák és mindezt úgy, hogy a lakás közben élhető marad és nem alakul át teljesen játszótérré.

A 200 m2-es ház megtervezésével Gil Le Bon Delapointe dizájnert és Francois Perrin építészt bízta meg. A szakemberek komolyan vették a feladatot és nem csak papírra vetett skiccek és 3D animációk készültek, hanem teljesen rágyógyultak a kihívásra és mint egy nagyobb projekt esetén elkészítették a ház méretarányos íróasztalra helyezhető, körbejárható makettjét, sőt ennél is tovább mentek!

Tökéleteset akartak alkotni, így nem csak az élhető terekre, arányokra, formákra kellett összpontosítaniuk, hanem használhatóságra, azaz, hogy az enteriőr megfeleljen az eredeti célnak, azaz teljes egészében gördeszkázható legyen. Nem vicceltek és a megbízó sem bánt szűkmarkúan a büdzsével, így a cél érdekében elkészítették a ház 68 m2-es modelljét, egyik helyiségét. Majd az Etnies Pro Team ( Kyle Leeper, Jose Rojo, Tyler Bledsoe and Willow) kapta azt a megtiszteltetést, hogy rászabadulhattak, felavathatták, begurulhatták a falakat. Videó a tovább után! (de még nincs vége)

A ház belseje a beltéri gördeszka rámpákhoz hasonlóan többrétegű furnérlemezből készült. A mindkét oldalon íves falakra, vagy akár a plafonra, mint egy teljes csőre fel lehet száguldani vagy félúton visszafordulni. A belső teret további kisebb rámpák és korlátok színesítik, hogy hosszabb idő után se váljon unalmassá a „pálya”.

A bútorok, berendezések is a funkcióhoz alkalmazkodnak. A falba épített kanapé, melynek szélét vasalat védi, hogy a deszkát keresztbepakolva végigcsúszhassunk, csakúgy, mint a konyhabútor és a mosogató esetében.

A pazar deszkás ház a malibui Las Flores Canyon tetejére épül, Pierre-André pedig várhatóan jövőre cuccolhat be, ha minden a terv szerint halad.

Kötelező videó a tovább után!

7 hozzászólás

  1. Moldován Csaba

    2011. július 15. péntek at 13:02

    Halihó!

    Elnézést az offtopic bejegyzésért egy “hibát” szeretnék bejelenteni:

    Rendszeres olvasótok vagyok, Readerből nézem a cikk fejléceit és amikor van valami fincsi cucc, akkor jövök be (többnyire bejövök) :D

    Valamiért a readerben az utóbbi pár bejegyzésetek óta “hibásan” jelentek meg:

    {lang: ‘hu’} Pierre-André Senizergues a deszkás cipőket és cuccokat forgalmazó Etnies és más egyéb boardos márkák tulajdonosa, aki korábban maga is profi gördeszkás volt megunta jelenlegi otthonát, költözik és új …

    Ez látszik pl ennél a cikknél.

    Ezzel ellentétben, korábban részletesebb volt az RSS és fotó/videó is volt.
    Ha ez koncepció, hogy többen jöjjenek át, akkor elnézést a zavarásért, de a kód az elején talán akkor sem kell :D

    Kitartást és további sok sikert, nagyon jók vagytok!

  2. vizzitor

    2011. július 15. péntek at 13:27

    Köszi az észrevétel, mivel saját RSS-ünket ritkán nézzük.
    A Google +1-et állítottuk be tegnap az lehet a kód, ami a site-on már jó, de RSS-ben ezek szerint nem, megnézzük, javítjuk.
    Szerettük volna, ha nem teljes poszt jelenik meg RSS-ben, de nem ennyire akartuk megnyírni, max, hogy a videók a végén ne kerüljenek bele, a videókat/tovább utáni részt csak a site-on lehesen megnézni, de nem 2 sorra akartuk lekurtítani, úgy hogy ezt is megnézzük mi ment félre feedburnerben.

  3. montyx

    2011. július 15. péntek at 14:41

    Hamár google+1…akkor +1 a tanult kollegának, mert én is ezzel szenvedek! :)

  4. Asdabasd

    2011. július 15. péntek at 18:00

    Hogy ez mekkora szar! Beleraktak 1 gördeszkaparkba két széket, egy asztalt, meg egy mosogatót és ráfogják, hogy ez egy ház… Pffff

  5. Szati

    2011. július 26. kedd at 13:57

    Ha van ilyen hiperaktív aki még otthon is gördeszkázna, akkor miért nem raktak bele energiatermelő funkciót, első benyomásra olyan mint a hörcsögök terráriuma egy mókuskerékkel, csak itt az egész ház a mókuskerék.

  6. via

    2011. július 30. szombat at 22:28

    Nagyon gyenge és dögunalom az egész. Ezen aztán tényleg sokat kellett dolgozni h megalkossák…