Playstation Vita – második generációs PSP

By  | 

A Sony a múlt heti E3-on végre lerántotta a leplet az eddig csak NGP-nek (Next Generation Portable) emlegetett következő hordozható kézikonzoljáról: a végleges neve PlayStation Vita lett. A konzol érintőképernyőt, két touchpad-et, duál kamerákat, OLED képernyőt, GPS-modult, hattengelyes mozgásérzékelőket és egy háromtengelyes iránytűt fog kapni, és persze netezni is lehet rajta.

A Vita életet jelent amúgy, a Sony szándékai szerint az új kézikontol gyakorlatilag összemosódik majd a mindennapi életünkkel. Egyelőre homály, hogy a játékokon kívül milyen jelentős befolyása lenne az életünkre, de tény, hogy két közösségi funkciót is kifejlesztenek a felhasználói élmény fokozására: a Near alkalmazással például egymás pontjait és trófeáit hasonlíthatjuk össze, míg a Party szolgáltatás használatával a játékosok egymással tudnak csevegni a PlayStation Network-ön keresztül egy külön headset segítségével.

Sokan várták, hogy videó-kimenetet fog-e kapni, de valószínűleg ez kimarad a funkciókból, mint ahogy a 3D-t sem nagyon erőltették, inkább a többi játékfunkcióra és alkalmazásra helyezték a hangsúlyt. Kétféle változatban lesz kapható a PlayStation Vita, a sima wi-fis verzió 249 eurót kóstál majd, míg a 3G-s modell 299 eurós árcetlit kap majd Európában, és a megjelenésére sem kell sokáig várni, karácsonyra már a boltokba kerül. Videó a tovább után!



9 hozzászólás

  1. sskmtflx

    2011. június 15. szerda at 21:18

    Ez nagyot szól… A SONY most kitett magáért…
    Bár az árcédulával nem vagyok megelégedve, nem hinném, hogy szert tudnék tenni rá. :(

  2. asd

    2011. június 15. szerda at 21:52

    Ennel olcsobb mar nehezen lehet.
    Annyi cucc bele lett pakolva, es Sony-hoz kepest (aki ugye a kezdetekkor mindig akar 3x-os aron is adja a termekeit) kb ingyen van.
    De ha kulfoldrol rendeled akkor ugyanennyibe kerul, csak dollarba (tehat 250 ill 300 dollar, ugy kb 10k hufot is lehet rajta sporolni).

    Amugy az enyhe tulzas, hogy az E3-on lett bejelentve, mar elotte hetekkel lehetett rola tudni mindent (hivatalos forrasokbol), E3-mon kaptunk gameplayeket, egy arcetlit meg a megjelenesi datumot.

    Meg gondolkozok rajta, hogy elso napos vetel legyen, vagy varjak a 2000-ig, bar jelenleg nem tudom elkepzelni, mivel lehetne masabb a “slim”, mar igy is eleg vekony.
    Meg azt is el kell dontenem hogy feltorjem-e, de eddig nagyon az eredeti fele hajlok

  3. shg

    2011. június 16. csütörtök at 03:24

    úristen MI ez a szar? hova kurvul a sony? hol van az xcross media bar? mi ez a dedós design? szomorúan látom.

  4. jjeahh

    2011. június 16. csütörtök at 05:17

    hardver?

  5. asd

    2011. június 16. csütörtök at 09:06

    @shg

    XMB úgy tudom van benne, a kis gömbök csak az érintős részekhez valóak.
    Dedós design-t nem tudom hol látsz, és azt sem értem miért lenne szar.
    Ha valakinek a PSP tetszett, ezt minimum isteníti fogja, ha valakinek annyira nem tetszett, akkor ezt már simán szeretheti, zsebben hordozható PS3 azért jó érzés

  6. twingo

    2011. június 16. csütörtök at 13:33

    Remelem az internet kezelese felulmulja az elodjeit….mert az valami botrany! :S :D

  7. shg

    2011. június 18. szombat at 20:03

    kifejezetten gyenge a design, minimum egy magnéziumházat, vagy szálcsiszolt felületeket megérdemelt volna ledes háttérfényes derengésekkel, ne haragudjatok, hogy ezt mondom, de ez így FOS. phejj.

  8. shg

    2011. június 18. szombat at 20:04

    mint valami kínai műanyag játék (:

  9. mate

    2011. június 29. szerda at 11:34

    Szerintem ez a világ 3. legjobb kütyüje. Az iPhone/iPod generáció és a samsung galaxy család mellett. Ez a cucc olyan mint a drog, megszállotságot okoz. KIIIIIRÁÁÁÁÁÁLY
    :)

    A haverom szerint szar, de a haverom kicsit zizi