250 lóerős vizi jetpack – brutál videóval

By  | 

A Jetlev Flyer egy nagyon élvezetes vízi mókának ígérkezik, ránézésre a Rocketeer vízi megfelelője is lehetne. Az R200-as modellel vígan lebeghetünk a levegőben, és vele új értelmet is nyer a vízenjárás fogalma. A felhajtó szerkezet fő egysége leginkább egy normál jet-skis hajóra hasonlít, de a belsejében egy 250 lóerős motor zakatol és meglepően csendesen, nagy erővel pumpálja a vizet egy 10 méter hosszú csőbe.

Az utas a cső végén egy speciális 14 kilós jetpack-el és karokkal irányít, a kiáramló vízsugár szögének és erejének szabályozásával remekül manipulálható a felhajtóerő és a leírt röppálya, ezért mindenféle akrobatikus elemekkel lehet feldobni a szárnyalást.

No persze keretek köré van szorítva az élmény, vegyük mindjárt a hajóegységet, azt bizony húzzuk magunk után, így vigyázni kell, nehogy a vízben ráhajtsunk vele valamilyen akadályra, főleg ha történetesen vakációzó békés úszkálókról van szó. A 10 méteres cső gondoskodik róla, hogy ne nagyon szálljunk el a végletekig, normál tempóban másfél-két órát bír a motor egyhuzamban, attól függően, hogy csontig nyomatjuk-e a vízsugár erejét, illetve hogy milyen súllyal ülünk nyeregbe. Nem nehéz belátni, hogy 150 kilónál már szabályosan vért izzad a motor, hogy felrepítse az illetőt. Egy átlagos 68 kilós pilótával 35 km/órás sebesség is elérhető a levegőben, nagyobb súly esetén már nem vonszolhatjuk ilyen fürgén a fenekünket (és a hajóegységet).

Mielőtt máris ezt a Jetlev Flyer-t keresnénk a következő nyaraláskor a partokon, csalódni fogunk, hiszen a JetLev Technologies fejlesztőcég egyelőre 70 darabos induló készlettel számol, darabonként 99,500 dolláros áron (~18,1 millió Ft), szóval nem várható belátható időn belül, hogy leváltsa a közkedvelt banánozást vagy fánkozást.
Két kihagyhatatlan videó a brutál szerkezetről a tovább után!

Kapcsolódó jetpack cuccok:

2 hozzászólás

  1. M

    2011. május 14. szombat at 00:14

    wow

  2. Keor

    2011. május 26. csütörtök at 02:32

    Kellene az biztos! de akár csak kipróbálni is király lenne