Analóg fényképezőgépből instant digitálisat: RE-35 Cartridge

By  | 

Ha fényképezőgép, akkor szinte mindenki a digitálisra gondol, pedig a technológiai fejlődés cunamija által lesöpört szigeteken igaz ritka, de még mindig van pár utolsó mohikán, az utolsó expozícióig analóg gépe nyakpántjába kapaszkodó fotós, aki még nem hódolt be a digitális forradalomnak.

Akinek már megfordult a fejében, de még nem lépte meg a digitálisra váltást. Aki szeretné végre büntetlenül, extra költségek és következmények nélkül lövöldözni a képkockákat és a sötétkamrában történő manuális filmelőhívást már inkább érzi tehernek, mintsem szép kihívásnak, de analóg gépétől még mindig nem sikerült megszabadulnia, annak kínál remek átmeneti megoldást a Rogge & Pott fejlesztése a RE-35 cartridge.

A filmtekercs dobozkáját  leképező RE-35 cartridge bármilyen 35mm-es analóg fényképezőgéppel kompatibilis. Film helyett azonban egy kihúzható flexibilis szenzor és flash memória található belsejében. Így az analóg gép által készített képek már digitális kerülnek rögzítésre. 4, 8 és 12 megapixeles érzékelőkkel érkezik ősszel. A cartridge USB-n keresztül csatlakoztatható számítógépre.

További fotók és specifikáció a tovább után!


A meglepő koncepció sajnos / természetesen csak egy lassabb lecsengésű április tréfa, magyarul hoax.

5 hozzászólás

  1. TheDeVO!

    2011. április 5. kedd at 22:34

    Hú bazz, erre soha nem is gondoltam, hogy lehetséges!
    KELL!

  2. paha

    2011. április 5. kedd at 22:52

    Van ilyen, csak más nagyságrend, főleg árban…

    http://www.sg.hu/cikkek/49684/digitalis_hatfal_kontra_dslr_valoban_jobb_a_nagyobb

  3. Tomi

    2011. április 5. kedd at 22:55

    Vajon mennyibe kerülhet?

  4. Gekko

    2011. április 6. szerda at 00:03

    Nagyon jóóó! Április tréfa ellenére nagyon jó ötlet, szépen kidolgozott és hihetően tálalt koncepció. Gratula, aki kitalálta!

  5. Mist

    2012. május 2. szerda at 15:03

    Volt ilyen kütyü a digitális kor kezdetén, talán a KODAK-tól, de hamar levették a napirendről, mert rájöttek, senki nem vesz digitális új gépet, ha az analógot használhatja tovább.
    Akkor nagyon bosszankodtam, ma már belátom, azt a sok szolgáltatást, amit tud egy digitális gép, ezzel nem lehetett volna produkálni.