iGrill – Szól az iPad, ha kész a karaj

By  | 

Az ünnepek alatt nem árt, ha fejlett párhuzamos koncentrációs képességeink révén el tudunk multitaskolni a vendégek szórakoztatása, a pulykasütés, kedvenc sorozatunk háttérben nézése, esetleg a gyerekfelügyelet között. Saját processzoridőnkről veszi le a loadot az iGrill, melynek beszédes nevéből már sejteni lehet mi célt szolgál.

Az iGrill egy grillhőmérő, mely alapból egy hőérzékelős tűvel érkezik (de kettőre bővíthető) az adatokat pedig Blutooth-on keresztül iPhone-ra vagy iPad-ra küldi tovább, egy csinos grafikus kezelőfelülettel rendelkező alkalmazásnak.



Howto:
a szenzoros hústűt egy jól célzott döféssel beleállítjuk az ünnepi pulyka farába, az app receptekkel van a segítségünkre, illetve a megfelelő sütési hőmérséklet és időtartam beállításában is tanácsot ad. Bedurrantjuk a sütőt, rácsapjuk az ajtót és megyünk dolgunkra, szórakoztatni a vendégeket vagy tévét nézni.

Az iPhone / iPad applikáció segítségével a lakás bármely pontjáról (30 méteres körzetben) monitorozhatjuk az izzadó pulykát. Ha a sütő hőmérséklete átlépi a beállított határértéket vagy hamarosan készen van az állat automatikus riasztás kapunk telefonunkra. Sőt a hőmérséklet, húsféle és szárnyas súlya alapján mintha letöltenénk halad az „estimated time left” (becsült hátralévő idő) folyamat kijelzője a 0 perc irányába. Természetesen első alkalommal azért nem árt 10-15 percenként vizuálisan is szemrevételezni, hogy nem gyulladt-e fel a madár, aztán ha bevállt legközelebb már vakon megbízhatunk a technológiában.
Az iGrill hardver $100-ért (21 500,- Ft), az extra hústű $20-ért (4 300,- Ft) rendelhető, míg az alkalmazás külön nem kell fizetnünk. A gyártó egyébként további hasonló céhardvereket és hozzájuk való alkalmazásokat készül kiadni a jövőben.