Vegyen tengeri erődöt 1,5 milliárdért

By  | 

Saját szigetet birtokolni az egyik legmenőbb dolog, amit egy milliárdos megtehet. Ha valaki unja már a délkelet-ázsiai szigetvilágot vagy a Bahamákat, akkor valamivel hűvösebb és kevésbé egzotikus nyaralóhelyet is beszerezhet, ahova évente ellátogathat pár hétre.

A No Man's Land, azaz senkiföldje erődöt 1861 és 1880 között építették az angolok Portsmouthtól valamivel délre, hogy 80 bátor tengerésszel a fedélzeten megvédelmezzék az öblöt és a kikötőt a betolakodó franciákkal szemben. Az erőd masszív gránittalapzatra épült. A 75 méter átmérőjű mesterséges sziget 20 méterre magasodik a tenger fölé.

Az ütött-kopott, viharvert, rozsdafoltos erődöt pár éve befektetők megvásárolták és egy 21 szobás luxushotelt alakítottak ki rajta. Parkoló és garázs nincs, cserébe van két helikopterleszálló, beltéri fűtött úszómedence a viszontagságos angliai nyarak ellensúlyozására. Az áramot saját generátorok szolgáltatják és a vízellátást is megoldották.

A tulajdonos, ha minden igaz sikkasztásért börtönbe került, így a szigetet elárverezik, ismét eladó. Irányár: 8 millió dollár (1,5 milliárd Ft). Google Maps-en itt: No Man's Land