Önjáró koffer – hűségesen követ

By  | 

Ha csak 1 hétre megyünk, akkor is nehéz ügyesen bepakolni, az ember szereti vinni a fél házat. Mi lesz ha hidegre fordul, ha jön az eső, meg kell ugye a búvárszemüveg, az uszony, meg a pipa, a fényképezőgépet se hagyjuk már otthon, hátha nem lesz hajszárító, gyereknek egy halom játék, cserecipők és máris átléptük a repülőn megengedett súlyhatárt.

Persze a csomagokat nem csak a repülőnek kell cipelnie, hanem saját magunknak is meg kell küzdenünk az irdatlan kofferek mozgatásával a reptér folyosóin, taxiba be, taxiból ki, ami még egy kerekes szerkezet esetén is emberpróbáló feladat lehet.

 

A brit Live Luggage még egy kicsit könnyít a helyzeten, bőröndjei motorrásegítéssel érkeznek. Mindkét nagyméretű kerékben egy-egy 12v-os NiMH aksival meghajtott motor lapul, melyek hatására egy 40 kilós bőrönd mozgatása 4 kilós gyerekjátéknak érződik a gyártó állítása szerint. Sőt a speciális, állítható fogantyú egy terhelésérzékelővel is rendelkezik, így automatikusan, szinte észrevétlenül lép működésbe. A bőrönd biztonsági megoldásinak köszönhetően ésszerű eszközökkel felnyithatatlan. Egy aksi feltöltéssel körülbelül 3 km-en keresztül követ hűségesen az önjáró koffer $1,300-ért (215 000,- Ft).

Kapcsolódó cuccok: