Manta resort: vízalatti hotelszoba Afrikában

By  | 

Nem az első vízalatti hotelszoba, hiszen van egy Maldívon, aztán ott vannak a padlótól plafonig akvárium falú lakosztályok a dubaiban lévő Atlanisban, és szintén itt épül a Hydropolis víziváros. Ugyanúgy luxuskategória a Zanzibáron, a Pempa sziget mellett, a Mante Resort vízen lebegő kunyhója, de mégis lényegesen romantikusabb és emberközelibb a Dubaiban található konkurenseknél.

DCIM100GOPRO

A Manta Resort egyetlen vízalatti szobája a sziget partjaitól 50-100 méterre lebeg a vízen (Ki van kötve biztonságosan, így nem kell attól tartani, hogy a nászéjszaka másnapján a szomáliai kalózok karjaiban ébredünk.) A luxskunyhó nappali és fürdőszoba része és az emelten lévő terasz a víz felszíne felett található, míg a körben full üveg hálószoba az Indiai-óceán felszíne alatt 4 méter mélyen lebeg.

131012-154837-9581-Redigera

Bármelyik ablakból pazar vízalatti panoráma tárul a szemünk elé, a kristálytiszta vízben a korallzátonyok között úszkáló, ráják, bohóchalak, teknősök folyamatos 3D mozit biztosítanak és biztos nem akarunk majd elkapcsolni. Ha pedig közelebbről is megismerkednénk szomszédainkkal, akkor fel a pipa és maszk és lehet fejet ugrani közéjük.

131007-140805-5578

Az életreszóló élmény nyilván nem jön olcsón. A szobáért 1 éjszakára, 2 főre 1500 dollárt (kb. 330e Ft) kell kicsengetnünk. A szálloda szárazföldön lévő kunyhóit viszont tengertől való távolság függvényében már $490-790/éj áron befoglalhatjuk…