Jenga-hotel: Ahol a szobákat tényleg kiveszik

By  | 

A hong kongi OVA Studio olyan innovatív hoteltervvel állt elő, amit sok turista egész biztosan szívesebben keresne fel, mint egy jellegtelen hostelt. A 2014-es Radical Innovation Awards Competition-ön indított Hive-Inn projekt egy olyan moduláris hotelt takar, ami kizárólag újrahasznosított konténerekből állna, az egymástól teljesen független egységek pedig Jenga-szerűen illeszkednének a központi rácsszerkezetbe.

HIVE-INN 11

hive-inn05

Mindegyik konténer egy-egy hotelszobának adna helyet, és szabadon ki-be lehetne tenni őket aszerint, hogy éppen mekkora igény van az egyes szálláshelyekre, sőt szükség esetén városok között is lehetne őket mozgatni.

HIVE-INN 14

HIVE-INN 10

Az összelegózható építményt rengeteg variációban fel lehet húzni anélkül, hogy felborulna, mint a népszerű asztali játék, széles körű alkalmazhatósága miatt pedig egyaránt lehet irodaépületként, szükségszállásként vagy egészségügyi létesítményként használni.

hive-inn11

hive-inn03

Az OVA Studio a rentábilis üzemeltetés érdekében minden konténer oldalát telepingálná különböző világmárkák hirdetéseivel, sőt kérésre belsőépítészetileg is személyre szabná a szobák berendezését, hogy a hotelben megszálló vendégek még közelebb kerüljenek kedvenc brandjükhöz.

hive-inn06

HIVE-INN 18

Két szobának még a prototípusát is elkészítették a Ferrari és Alexander McQueen márkákra kihegyezve, de bizonyára sokan lennének kíváncsiak egy Google, Apple vagy Samsung-lakosztályra, amennyiben tényleg megvalósul a környezetbarát Jenga-hotel.

HIVE-INN 21_0